X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-1 Sporting Gijon

 

Real Madrid je proti Sportingu prišel do težko prigarane zmage. Gostje iz Gijona so se krčevito branili, vendar je Ronaldu uspelo Real pripeljati v vodstvo in mu tako zagotoviti zmago pred torkovim obračunom Lige prvakov proti Bayernu.

Sahin je v začetni enajsterici zamenjal Alonsa, v prvi enajsterici pa so začeli tudi Callejon. Özil in Marcelo. Tekma je na začetku zaradi obrambnega načina igre Sportinga delovala nekoliko zaspano. Gostje so si preko Treja priborili celo prvo priložnost na tekmi, vendar Casillas strel ubranil.

V enem izmed protinapdaov Sportinga je sodnik po Ramosovem igranju z roko, pokazal na najstrožjo kazen. Iz bele točke je za goste bil uspešen Cuevas. Domačini so nato bili prisiljeni v še en povratek. Real je dominiral na igrišču, imel žogo večino časa v svoji posesti, vendar si do Higuainovega zadetka z glavo, ni uspel pripraviti nobene resne priložnosti. Higuain je zadel v 37. minuti, podajalec pa je bil Sergio Ramos. Sahin je šest minut kasneje iz prostega strela zadel prečko.

V drugem polčasu sta namesto Callejona in Sahina v igro vstopila Benzema in Di Marija. Nujnost zmage je nekako vplivalo na igralce Reala, Sporting pa se je še naprej krčevito branil. Ronaldo je v 60. minuti zgrešil iz prostega strela, štiri minute kasneje pa je iz še enega strela zadel vratnico. Tudi Higuainu je skorajda uspelo zadeti, vendar je njegov strel za las zgrešil gol.

Publika in igralci so počasi postajali nestrpni, saj je bila zmaga nujna, takrat pa je na sceno ponovno stopil Ronaldo. Po podaji Di Marije v 73. minuti srečanja, je uspel zadeti z glavo. Publika in igralci so bili navdušeni nad zadetkom, Ronaldo pa je ob proslavljanju poljubil klubski grb.


Zadetek je razbremenil domačine in spremenil taktično postavitev Sportinga. V 78. minuti je bil iz igrišča zaradi drugega rumenega kartona poslan Canella, Real pa je nadaljeval s prevlado na igrišču. Benzema je dosegel tretji zadetek v 82. minuti srečanja in s tem izenačil Realov rekord 107 doseženih zadetkov iz sezone 1989/1990.