X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je danes spregovoril z novinarji pred jutrišnjo tekmo proti Bayernu na Allianz Areni.

“Nisem naredil nobene spremembe v klubu. Sam sem samo pomagal spremeniti dejstvo, seveda s pomočjo igralcev, da se Real Madrid ni uvrstil pretirano daleč v Ligi prvakov že več let in to je sedaj naše že drugo zaporedno polfinale. Poleg tega smo izgubili le eno izmed naših zadnjih 22. tekem v tem tekmovanju, vendar pa moramo sedaj narediti korak naprej in se uvrstiti v finale..”

“Največja pohvala za ekipo je ta, da igra kot prava ekipa in to je tudi tisto, kar si mislim glede Bayerna. Mislim, da so odlična ekipa z nekaj igralci, ki so bolj posebni od drugih, tako kot v vseh drugih velikih ekipah. Bayern je optimalna ekipa, ki je napredovala z Van Gaalom že pred časom in ki igra sedaj s Heynckesom na čelu fenomenalen nogomet. Imajo pravico verjeti, da se bodo uvrstili v finale.”

“Nimamo več nobenih dvomov glede jutrišnje prve postave. Vem kdo bo igral, kdo bo na klopi in kdo bo gledal tekmo s tribun. Veliko sem delal na tej tekmi in zato nimam dvomov. Ponavadi sem rad že prepričan glede prve postave pred spanjem večer pred tekmo. Sem se že vse odločil.”

“Webb je dober sodnik z veliko izkušnjami iz takšnih tekem. Pričakujemo, da bo dobro opravil svoje delo in da se bo tekom tekme pravilno odločal. Naši igralci mu bodo pomagali pri vsem kar je v njihovi moči, vendar pa so včasih dosojene dvomljive enajstmetrovke in to lahko ekipo stane poraza.”

“Ne bom razkril ničesar v zvezi s prvo postavo. Zavedam se kdo je Kaka in njegovih dobrih predstav v tekmah Lige prvakov. Ne bi bilo pametno z moje strani, če ne bi uporabil igralca s takšnimi vrlinami. Računam na Lassa v tej sezoni in v naslednji. Ni bil vpoklican za derbi proti Valenciji in je zato lahko delal vse kar si je želel.”

“Izenačenje strelskega rekorda v La Ligi ni tisto, kar je zame najbolj pomembno, je pa vsekakor lepa stvar in dokazuje, da si ekipa želi spektakla in zmage na vsaki tekmi. Upajmo, da nam bo to prineslo tudi naslov v tej sezoni.”

“Mnenje ljudi o nogometu je bolj pomembno kot moje. Hoeness, Beckenbauer in drugi menijo, da so favoriti in da bomo utrujeni po tekmi proti njim. Bomo videli kaj se bo zgodilo jutri.”

“Številke iz prejšnjih srečanj med obema ekipama ne pomenijo čisto nič. Bayern bo imel dodatno motivacijo v tem, da ima možnost igrati finale na svojem stadionu , mi  pasmo motivirani, ker smo že drugo leto zaporedoma v polfinalu. Ne obremenjujem se s tem kar se je zgodilo med obema ekipama v preteklosti.”

“UEFA dobro nadzoruje varnost in prepričan sem, da bodo  prisotni gasilci, ki bodo pogasili hudičevo vzdušje, ki ga bomo morda izkusili v Münchnu. Moramo se osredotočiti le na tekmo in Webb se mora osredotočiti le na sojenje. Bayern bo igral iz srca, vendar pa prav tako igradober nogomet. Imajo dobre igralce in tekma, čeprav taktična, bo dobra.”