X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Xabi Alonso

Xabi Alonso je spregovoril o torkovi polfinalni tekmi Lige prvakov proti Bayern Munchenu.

“Želim si ponovno igrati v finalu Lige prvakov. Vsaka sezona v Real Madridu je nov izziv. V letošnji imamo različne izzive v La Ligi in Ligi Prvakov. Smo kjer si želimo biti v tem delu sezone in sicer boriti se za finale Lige prvakov in ligaški naslov.”

“Oboji, mi in Bayern imamo dobre možnosti v napadu. Vemo, da moramo storiti najbolje kar lahko, da jih zaustavimo in izkoristiti naše priložnosti v napadu. Obe ekipi sta dinamični in igrata hiter nogomet. Bayernova igra nas ne bo presenetila.”

“Vemo, da ima Bayern velik potencial v napadu zahvaljujoč kvaliteti in talentu igralcev, ki lahko predrejo našo obrambno linijo. Poizkušali jih bomo zadrževati kolikor le znamo. Pričakujemo dober rezultat na prvi tekmi, ne želimo izgubiti. Hočemo zadeti zadetek v gosteh in imeti prednost na domačem igrišču. Bilo bi dobro zmagati ali igrati izenačeno z danim golom, vendar je naš cilj zmaga.”

“Bitka na sredini igrišča je v vsaki tekmi bistvena. Ekipa, ki drži posest žoge in prihaja do kazenskega prostora nasprotnega moštva, ima premoč. Bayernove igralce dobro poznamo. Sami Khedira in jaz sva se z njimi pomerila kar nekajkrat , so dobri igralci.  Imajo fantastično sezono.”

“Čas bo povedal zmagovalca. V zgodovini sta bila tako Real Madrid kot tudi Bayern že na vrhu evropskega nogometa potem, ko sta v polfinalu izločila drug drugega. Tam želimo biti tudi mi in tekmi bosta razburljivi, toda kdo ve kako se bo zmagovalec odrezal v finalu. Liga prvakov je vedno najbolj mamljivo tekmovanje in zmagati ter prinesti deseto tovrstno lovoriko klubu bi bilo zelo pomembno.”

“Verjamem, da smo stoodstotno osredotočeni da pridemo iz tega dvoboja kot zmagovalci. Vsaka tekma je izjemnega pomena v tem delu sezone in vsak majhen detajl je pomemben. Vsaka napaka je lahko usodna, zato bomo morali kar se da zmanjšati napake in v napadu izkoristiti ponujene priložnosti. To bo ključnega pomena za uspeh.”

“Zadnjega finala, ki ga je Real Madrid zmagal se zelo dobro spominjam. Zidanov zadetek je bil eleganten in mojstrsko izveden ter še bolj pomemben saj je bil gol v finalu. Zato se ga vsi navijači tako dobro spominjajo.”

“Mislim, da pritisk prihaja od znotraj in je posledica, da se težko spopadeš z odgovornostjo, ki pride z igranjem teh tekem. “