X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Barcelona 1-2 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je bil z razlogom imenovan za najboljši klub 20. stoletja. Kraljevi klub je do sedaj osvojil devet naslovov Lige prvakove in 31 ligaških naslovov predvsem zaradi predstav, kakršna je bila včerajšnja na Camp Nouu. Ekipa je prikazala mojstrsko nogometno predstavo proti ekipi Barcelone in ima štiri kroge pred koncem praktično naslov španskega prvaka na dosegu roke. Moč odločitve je bil tokrat s svojim 42. zadetkom v letošnji sezoni La Lige nihče drug kot Cristiano Ronaldo.

Prva postava Real Madrida je bila povsem enaka, kot je začela proti Bayern Münchenu. Varovanci Joseja Mourinha so vršili pritisk v napadu, saj so si želeli ukrasti kakšno žogo domačim in izvesti hiter protinapad preko Di Marie in Ronalda. Beli so tako imeli svojo prvo lepo priložnost za zadetek v četrti minuti, ko je pripravljenost Valdesa preizkusil Ronaldo. Portugalec je po Özilovem predložku iz kota streljal z glavo, a je vratar Valdes ohranil nedotaknjeno mrežo. Dve minuti kasneje je po napaki Realove obrambe Alves sam prišel pred Casillasa, vendar pa je kapetan belega baleta pravilno izmaknil žogo pred branilcem Barcelone. V 10. minuti je Valdes obranil dober strel Benzemaja z roba kazenskega prostora in Barcelona je postopoma začela imeli več posesti žoge, vendar pa si pri tem ni ustvarila nobene prave priložnosti za zadetek. V 17. minuti so varovanci Joseja Mourinha utišali Camp Nou, potem ko je bilpo predložku Özila iz kota v kazenskem prostoru najvišji Pepe, vendar pa je Valdes nekako še obranil njegov strel, potem pa je Puyol okleval pri izbijanju žoge praktično z golove črte, kar je s pridom izkoristil Sami Khedira ter iz neposredne bližine zadel za 0-1. Barcelona je po prejetem zadetku dvignila ritem igre in Real se je zato moral nekoliko bolj braniti, še posebej Xabi Alonso, ki je bil zelo uspešen v obrambnih nalogah, ko je velikokrat pristopil v pomoč Coentraou, na drugi strani pa je odlično v obrambi odigral tudi Albeloa, ki ni niti enkrat mimo sebe pustil Tella. Najlepšo priložnost domačih v prvem polčasu je imel Xavi, vendar pa je njegov strel zletel mimo vrat Casillasa. Varovanci Guardiole so igrali vse bolj raztrgano in si pri tem niso ustvarili praktično nobene priložnosti več, kar gre zahvala tudi strpni in organizirani obrambi belega baleta.

Po odmoru med polčasom ni prišlo do nobene zamenjave v obeh ekipah in tako se je dvoboj titanov lahko nadaljeval. Barcelona je vseskozi vedel, da bi jim poraz praktično že zaprl vrata do naslova španskega prvaka, zaradi česar je bilo videti, da je drugi polčas bolj sproščeno začel Real Madrid. Domači so igrali nogomet veliko dotik, vendar pa nikakor niso našli poti do vrat Casillasa. Še najbližje je bil pred menjavo Xavi, ki je z 20 metrov za slab meter zgrešil desno Casillasovo vratnico. V 70. minuti pa so gostitelji le prišli do zadetka, potem ko je po Tellovem strelu izkoristili napako v gostujoči obrambi Sanchez. Navdušenje na Camp Nouu je bilo na vrhuncu,  ko je le tri minute po izenačenju Real znova povedel v vodstvo preko Cristiana Ronalda. Özil je z desne strani podal odlično globinsko podajo, Portugalec pa je nato rutinirano poslal žogo mimo Valdesa v mrežo za vodstvo Real Madrida sredi Barcelone z 1-2. To je bil tudi že 42. zadetek Cristiana Ronalda v letošnjem španskem prvenstvu, kar je seveda nov rekord La Lige. Zadetek Ronalda je bil oster udarec za domačine, ki nikakor niso več mogli odgovoriti. Mourinho je v zadnji četrtini v igro namesto Di Marie poslal Granera, ki je pomagal ekipi ohraniti posest in je skrbel za prenos žoge med igralci v belih dresih. Bolj kot je bilo manj igralnega časa, bolj so bili igralci Real Madrida videti samozavestni in tako postali gospodarji na Camp Noua, kar so domači navijači sprejeli le s tišino.

Ta tišina pomeni, da ima Real Madrid pred zadnjimi štirimi krogi La Lige velikih 7 točk prednost, kar pomeni, da je beli balet z zmago v Barceloni naredil velik korak k osvojitvi 32. naslova španskega prvaka.

Stadion: Camp Nou (Barcelona)
Sodnik: Alberto Undiano Mallenco
Barcelona 1-2 Real Madrid
Sanchez 70.; Khedira 17., Ronaldo 73.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com