X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Castilla postala prvak svoje skupine v tretji španski ligi

photobucket.com

Castilla je kljub včerajšnjemu minimalnemu porazu proti Oviedu, postala prvak skupine I v tretji španski ligi. Poraz ni imel več vpliva na odločitev o prvaku skupine, saj je ekipa Rayo Vallecano B premagala drugouvrščeno ekipo Luga, zaradi česar so se lahko varovanci Alberta Torila veselili naslova prvaka. Castilla je tako po sedmih letih znova prvak svoje skupine v Segundi Division B, s čimer je še  korak bližje uresničitvi letošnjega cilja, ponovni uvrstitvi v drugo špansko ligo.

Stadion Carlos Tartiere je gostil razburljiv dvoboju med vodilno ekipo Castille in peto uvrščeno ekipo Ovieda, za katere je bila zmaga proti Castilli bistvenega pomena, če so želeli ohraniti možnosti igranja v končnici za napredovanje v drugo ligo.

Iz tega razloga so domači začeli tekmo od prve minute naprej s hitrim tempom igre. Domači so tako prvič resneje zapretili že v tretji minuti, vendar pa je strel Nana le za las zgrešil cilj. Sledili so naslednji nevarni napadi domačih, ki so vseskozi vršili  pritisk na igralce Castille, ki so zato s težavo prehajali v napad in v kazenski prostor Ovieda. Pritisk domačih se je obrestoval v 34. minuti, ko je obramba Castille naredila napako, kar pa je z lobom izkoristil Martins ter popeljal Oviedo v vodstvo. Po vodilnem zadetku so domači še naprej iskali drug zadetek, vendar pa je ob polčasu ostalo pri minimalni prednosti Ovieda.

Po prihodu iz slačilnice je Castilla začela igrati bolj odločno in je imela več žogo v svoji posesti, prav tako pa je lažje prihajala do kazenskega prostora domačih. V 57. minuti bi Morata lahko izenačil z glavo, vendar pa je njegov strel končal v rokah vratarja Lleda. V 70. minuti je Jesé imel še lepšo priložnost za zadetek, ko je poskusil z močnim strelom z leve, vendar pa je domači vratar Lledó obranil njegov strel. V tem času je ekipa Luga doma izgubljala proti ekipi Rayo Vallecano B, s čimer so varovanci Torila že imeli naslov prvaka v svojih rokah, vendar pa so kljub temu želeli priti vsaj do izenačenja na tekmi proti Oviedu. V 88. minuti so domači ostali brez enega igralca, saj je Alvaro prejel še drugi rumeni karton na tekmi, vendar pa je Castilli zmanjkalo časa za preobrat.

Kljub porazu na stadionu Carlos Tartiere, pa se je Castilla veselila, saj je druga ekipa Real Madrida tri kroge pred koncem rednega dela prvenstva že matematično osvojila naslov skupine I v tretji španski ligi, kar je Castilli nazadnje uspelo pred sedmimi leti. To pa je vsekakor dobro izhodišče, da Castilla lahko računa tudi na morebitno napredovanje v drugo špansko ligo, kar je bil tudi cilj ekipe pred začetkom letošnje sezone.

1 – OVIEDO: Lledó, Juanma, Pelayo, Sanz, Martins, Owona (Pascual, min. 71), Teo, O. Martínez (Busto, min. 47), Nano, Juanpa in Álvaro.
0 – RM CASTILLA: Jesús, Carvajal, Casado (Lucas, min. 82), Mendes, Iván González, Mandi, Juanfran, Alex Fernández (Omar, min. 78), Morata, Mosquera (Denis, min. 61) in Jesé.

GOL
1-0: Ó. Martínez (min. 34)

photobucket.comphotobucket.comphotobucket.com

photobucket.comphotobucket.comphotobucket.comphotobucket.comphotobucket.comphotobucket.com