X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju pred tekmo: Schweinsteiger in Neuer

Medtem, ko si lahko intervju Mourinha in Granera preberete na našem forumu (rubrika Spremljanje tekem), si lahko izjave Nemcev 0gledate tukaj.

Schweinsteiger

“To je najpomembnejša tekma sezone. Z dobrim rezultatom bomo prišli v finale. Po poškodbi zelo trdo treniram in takšne tekme me motivirajo, da še hitreje okrevam. V moji karieri sem odigral veliko pomembnih tekem, ampak današnja je vrhunec letošnje sezone. Počutim se boljše, sem bolj svež. Od prve minute dalje bomo morali odigrati po najboljših močeh in pokazati našo kvaliteto.”

“Vedno nosim del odgovornosti, prav tako kot moji soigralci. Imamo dobro ekipo v kateri moramo vsi odigrati svoj del, če želimo napredovati v finale. Igrati na Santiagu Bernabeu je neverjetno, storili bomo vse, da se bomo uprli Realu.”

“Na enem izmed najboljših stadionov na svetu bo nas pričakala odlična atmosfera. Občinstvo bo njihovo ekipo podpiralo do samega začetka.”


Neuer

“Real Madrid nas bo napadel, saj si ne more privoščiti rezultata 0-0. To nam ustreza. V prvem delu prve tekme je Real napadel, vendar smo bili zanesljivi v obrambi. Tekma se je na koncu končala z rezultatom 2-1, vendar bo tokrat občinstvo od Reala pričakovalo vršenje pritiska na nasprotnika, zato bom imel veliko dela.”

“Tekma se bo razlikovala od našega prvega obračuna. Na prvi tekmi smo nadzirali potek srečanja in si zaslužili zmago. Zabili smo dva zadetka in imamo prednost. Vemo, kako bo Real igral na njihovem stadionu. Napadli bodo, mi pa moramo nadzorovati potek srečanja, obenem pa si ne smemo privoščiti zadetkov. Uvrstili se bomo v finale.”

“Casillas je idol za mnoge španske navijače in igralce. Je legenda Real Madrida, ki je v ekipi že zelo dolgo. V tej sezoni je v odlični formi in je eden najboljših igralcev Reala.”

“Tekmi proti Realu in na Euro bosta zelo zahtevni. Pokazali smo, da lahko porazimo Real Madrid in za nas bi bilo sanjsko, če bi jih lahko porazili tudi na njihovem igrišču. Španija je favorit za osvojitev evropske krone.”