X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Jose Mourinho

“Menim, da se je vsaki ekipi težko dvakrat zaporedoma uvrstiti v polfinale Lige prvakov, prav tako kot je zahtevno za trenerja, da mu to uspeva šest let zaporedoma. Zaslužili smo si zmago. Težje je igrati takšne tekme, ko si še vedno v boju za osvojitev prvenstva. Spominjam se polfinala, ki sem ga s Chelseajem izgubil proti Liverpoolu. Liverpool je zadnjo prvenstveno tekmo proti Fullhamu odigral z rezervno postavo, medtem,  ko smo mi bili primorani igrati s prvo enajsterico. Takšne stvari vplivajo na rezultate.”

“To je naša krivda, saj bi, če ne bi bili še vedno v boju za osvojitev prvenstva, uporabili druge igralce. Moji igralci so pokazali sijajno predstavo. Težko je spreobrniti rezultat 2- 1. Igralci so vedeli, da ne smejo storiti nobene napake. Ob izvajanju enajstmetrovk so bili izmučeni. Samo tisti, ki streljajo lahko tudi zgrešijo. Sam ne morem zgrešiti, saj ne streljam enajstmetrovk. Tisti, ki zgrešijo, imajo “jajca” in niso sebični. Delajo kar je najboljše za ekipo. Neverjetno ponosen sem na moje igralce.”

“Vsi delamo napake. Superljudje obstajajo zgolj v filmih. Moji igralci so najboljši na njihovem nivoju, kljub temu pa jih ljudje ob zgrešenem strelu kritizirajo. Te kritike se podobne ljudem, ki so preutrujeni, da bi v v drugo nadstropje šli peš, temveč raje pokličejo dvigalo. Moji igralci so kljub pritisku tekli kot živali, na koncu so sicer zgrešili, ampak kaj pričakujete od njih? Bi raje videli, da umrejo ali da je Bayern izenačil rezultat? Igrali so na robu svojih zmožnosti. Ne bom iskal nobenih izgovorov. Ekipe, ki v eni sezoni osvojijo dva ali tri naslove, dosežejo nekaj posebnega, vendar je zelo težko dvakrat zaporedoma priti v polfinale Lige prvakov.”

“Finale bo odigrano med petuvrščeno ekipo angleškega prvenstva in drugouvrščeno ekipo nemškega prvenstva. Obe ekipi sta prejšnji vikend v prvenstvu zaigrali z rezervnima postavama. Real Madrid in Barcelona pa sta se isti vikend spopadla na najpomembnejši tekmi španskega prvenstva. Ko sem v Italiji dejal, da se mora razpored tekem prilagoditi tudi Ligi prvakov, so me na moje veselje odgovorni poslušali. V Španiji nimam takšne moči. Najpomembnejši mesec sezone smo začeli z igranjem tekem sredi tedna, kar se sedaj odraža tudi v rezultatih lige prvakov. Bayern je zmagal in imel kanček več športne sreče.”


“Ekipa je ponosna na njen rezultat. Igralci vedo, da se nimajo česa sramovati. Povedal sem jim, da naj gredo domov k puncam in ženam ter da se nimajo ničesar sramovati. S to ekipo bom še poskušal osvojiti naslov Lige prvakov. S temi igralci bi rad osvajal naslove. Za klub in za nas je bilo pomembno, da smo lani osvojili Copo del Rey. Za osvojitev prvenstva potrebujemo še šest točk. Ekipa ima še veliko prostora za popravke, prav tako je veliko stvari možno spremeniti še v samem klubu. Klubi se morajo prilagoditi časom. Če v klubu verjamejo, da lahko nekaj doprinesem k tej ekipi in če tako menijo tudi moji igralci, potem bom ostal.”

“Čutim pritisk, saj vem da so moji igralci izpostavljeni velikemu pritisku. Trenutno sem bolj vesel za druge kakor zase, podobno pa se dogaja tudi v slabših časih. Zato me to boli. Ti igralci so trdo garali. Do konca sezone so še štiri tekme, na katerih moramo vzeti šest točk. Trdo smo garali in se pogumno borili. Če nam uspe osvojiti prvenstvo, bomo imeli za sabo dobro sezono, ki bo igralcem pokazala, da so dobro delali. Naslednjo sezono se bomo spet borili v Ligi prvakov.”

“Finale bo dobra tekma, na kateri bom pesti stiskal za Chelsea. Tudi do Bayerna imam veliko spoštovanja. Chelsea se je v torek herojsko boril. Vem, da nekateri ljudje verjamejo da so gospodarji nogometa in si jemljejo pravico, da kritizirajo zmago Chelseaja oziroma zmago Interja izpred dveh let. Vem da so se modri obnašali kot heroji.