X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-1* Bayern Munchen

photobucket.com

Real Madrid je izpadel v polfinalu Lige prvakov, potem ko so od belih bili po podaljških in streljanju enajstmetrovk boljši nogometaši Bayerna iz Munchena. Beli so imeli vstopnico v finale praktično že v rokah, ko so vodili z 2-0, vendar pa tokrat ni bila sreča na strani varovancev Mourinha. Je pa zato več sreče imela ekipa Bayerna, ki bo tako imela lepo priložnost osvojitve naslova na svojem stadionu, glede na to, da se finale Lige prvakov letos igra prav v Münchenu.

Začetna postava belega baleta je bila skoraj povsem enak kot na sobotnem El Clasicu, saj je bila edina razlika ta, da je namesto Coentraa začel Marcelo na levem boku. Beli so od prvega sodniškega žvižga krenili proti golu Bayerna in pritisnili na gostujočo obrambo in tako je Real imel že v 3. minuti lepo priložnost po prodoru Di Marie in strelu Khedire, a je Neuer obranil njegov strel. Beli so nadaljevali z napadi in v 5. minuti je glavni sodnik tekme dosodil najstrožjo kazen za Real, potem ko je Alaba v kazenskem prostoru igral z roko. Zanesljiv izvajalec pa je bil Cristiano Ronaldo. Bayerna hiter prejet zadetek ni vrgel iz tira in le dve minuti kasneje bi Robben skoraj lahko že izenačil, vendar pa je streljal preko gola Casillasa. V 14. minuti se je Real veselil novega zadetka, potem ko je Özil našel samega Ronalda, ta pa je z dobrih desetih metrov povišal prednost na 2-0. Navijači na Santiago Bernabeu so “ponoreli” in začeli prepevati ime Portugalca. Bayern Munchen je nato zaigral še bolj napadalno ter tako večkrat na test postavil Casillas, ki je bil fantastičen ob strelih Gomeza. V 27. minuti je prišlo do nove spremembe rezultata, le da je tokrat končala žoga v Realovi mreži. V enem od predložkov v Realov kazenski prostor je Pepe v kazenskem prostoru na nedovoljen način zaustavil Gomeza, glavni sodnik Kassai pa je še enkrat pokazal na belo točko, s katere je bil natančen Robben, čeprav je bil blizu obrambe tudi Casillas. Zadetek v mreži domačih je silil Real Madrid, da doseže nov zadetek, vendar pa je omenjeni zadetek vseeno nekoliko šokiral bele, kar so Nemci tudi poskusili izkoristiti. Casillas je obranil še en strel Gomez kmalu po zadetku Bayerna, v 31. minuti pa je le za las zgrešil na drugi strani tudi Benzema. Tik pred polčasu pa se je znova izkazal Iker, ki je obranil strel Robben iz ugodnega prostega strela in tako je ostalo pri vodstvo Reala 2-1.

Po odmoru je Bayern imeli več posesti, vendar pa je bil Real Madrid kljub temu bolj nevaren. Nobena ekipa ni imela prave priložnosti v uvodnih minutah drugega polčasa, dokler Neuer ni bil prisiljen obraniti diagonalen strel Benzemaja (56. minuta). Navijači so vseskozi podpirali svojo ekipo, medtem ko sta obe ekipi igrali zelo previdno, brez prevelikih tveganj. V 75. minuti je namesto Di Marie v igro vstopil Kaka in Mario Gomez bi skoraj dosegel izenačujoči zadetek, vendar pa sta Realova centralna branilca blokirala strel Nemca. Izredno napet obračun se je nato prevesil v podaljška.

V obeh podaljških sta obe ekipi bili nekoliko bolj napadalno usmerjeni, kot v drugem polčasu. Real Madridu se je poznalo, da je za vikend že igral eno težko tekmo proti Barceloni, medtem ko je Bayern Munchen lahko na zadnji tekmi v Bundesligi spočil kar osem svojih igralcev. Kljub nekoliko bolj odprti igri v podaljških, pa nobeni ekipi ni uspelo zadeti, zato so potnika v finale odločili streli z 11 metrov.

Alaba je zadel prvi strel z bele točke za Bayern in Neuerju je uspelo obraniti strel Ronalda. Mario Gomez je bil naslednji, ki je premagal Casillas, medtem ko je Neuer obranil strel tudi Kakaju. Bayern je vodil že z 2-0 in vse se je zdelo izgubljeno, dokler ni na sceno stopil Iker Casillas, najboljši vratar na svetu, ter obranil naslednja dva strela Kroosa in Lahma. Kljub temu pa je nato na žalost preko gola streljal tudi Ramos in Schweinsteiger je kot zadnji izvajalec potrdil napredovanje Nemcev v finale.

Navijači na Santiago Bernabeu so kljub izpadu iz Lige prvakov svoje ljubljence nagradili s stoječimi ovacijami. Real Madrid si je zaslužili več, toda sreča ni bila na strani belih. Kljub vsemu, pa je potrebno čestitati nemški ekipi za uvrstitev v finale in za odlično sezono v Ligi prvakov.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)
Real Madrid 1-2 (*3-4) Bayern Munchen
Ronaldo 6./11-m, 14.; Robben 27./11-m
* – po izvajanju 11-metrovk

Izvajanje 11-metrovk:
 Ronaldo           Alaba
 Kaka                  Gomez
 Alonso             Kroos
 Ramos              Lahm
/                               Schweinsteiger

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com