X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Jesé

Potem, ko je Jesé Rodríguez osvojil svoj pet zaporedni ligaški naslov, odkar je zaigral za mlajše selekcije Real Madrida, se za igralca s Kanarskih otokov zanima velik del Evrope, vendar pa je Jesé pri vsem tem jasen, saj si želi ostati v Real Madridu.

Osvojili ste ligaški naslov. Čestitamo.
Najlepša hvala. V Real Madridu sem pet let in v petih zaporednih letih sem osvojil že peti zaporedni ligaški naslov, od kadetske ekipe naprej do Castille. Nisem si mislil, da mi bo vse to uspelo, ko sem prišel sem pri vsega 14. letih. Upam, če bo to seveda mogoče, da bo moj šesti naslov s prvo ekipo Real Madrida.

Veliko se govori o vaši prihodnosti. Kje je narobe?
Vse to je še daleč, pred menoj je končnica, saj mora ekipa napredovati v drugo špansko ligo in potem je tukaj še evropsko prvenstvo U-19, kasneje pa bo čas za vse to. Sam ne vem nič glede tega, saj sem osredotočen le na delo in še enkrat delo, vendar pa si želim ostati tukaj. Vendar pa ne le za eno leto, ampak za vsaj 10 let.

Kako ocenjujete vašo dosedanjo sezono?
Na začetku sezone sem manj igral, zaradi česar sem težje prilagodil na ekipo, vendar pa sem nato s časom in pomočjo trenerja ter soigralcev počutil boljše. Za mano je dobra sezona. Vendar pa je pri tem še vedno nekaj bolj pomembnega, to je napredovanje ekipe v drugo ligo, kjer moramo v kvalifikacijah dati vse od sebe in igrati dobro, da bodo ljudje videli, da smo dobri igralci tudi v pomembnih trenutkih. Igrali bomo po svojih najboljših močeh.

Lani ste igrali za ekipo “Juvenil A” in po 12. mesecih sta bili na pripravah ter nato tudi že debitirali v prvi ekipi Real Madrida … Ali ste pričakovali, da boste porabili tako malo časa za skorajšnji preboj v prvo ekipo?
Po resnici povedano ne. Toda cilj, ki sem si ga postavil na začetku vsake sezone je vedno takšen, da bi igral bolje kot v prejšnji sezoni. Sedaj sem še boljši igralec kot sem bil v avgustu. Upam, da bom še naprej napredoval.

Kaj morate še izboljšati?
Še posebej v obrambnih nalogah, vendar se počutim bolj popolnega v napadu. Delal sem na hitrost, hitrejšem prehodu nazaj v obrambo … Vendar pa je pri tem najbolj izstopalo to, da sem vršil večji pritisk na nasprotnika in delo na področju obrambe.

Ali sedaj stvari potekajo z manj poudarka na individualnih sposobnostih?
Da, v mlajših selekcijah je bilo vse nekoliko lažje, čeprav tudi sam nisi mogel narediti vsega, je pa bilo zato vseeno nekoliko večji poudarek na individualnih sposobnostih. Sedaj v tretji španski ligi so nasprotniki že odrasli možje in sem tudi sam igral bolj kolektivno. Dosegel sem 8 asistenc in 8 zadetkov. Upam, da bom k temu dodal še kaj več in da ne bom ostal le pri številki osem. Kljub temu pa sem ekipni igralec.

Prav tako na igrišču izgledate zelo impulziven. Ali je to dobro?
Sedaj sem bolj osredotočena na igro, veliko več sodelujem. Tekmeci me zaustavljajo na nepravilen način, zato jim vračam s streli, prav tako me kdaj žalijo in vse to preslišim in sem samo osredotočen na žogo in na zadetek, da bi jim vrnil na ta način. Tudi to je pozitivno.

Poleg igranja v končnici s Castillo je pred vami še en velik izziv in sicer s špansko reprezentanco U-19 na evropskem prvenstvu, kjer si želite postati prvaki.
Vedno je lepo igrati v reprezentanci. Vendar pa se bo na evropskem prvenstvu potrebno najprej uvrstiti v finale, še prej pa moramo biti prvi v svoji skupini. Poleg dela, ki ga opravljamo v vadbenem centru reprezentance v Las Rozasu delamo tudi na tem, da postanemo bolj povezana ekipa, da bi igrali že boljše.

Ali čutite težo zvezde, ki jo nosite na prsih na grbom?
Čast je nositi to zvezdo na prsih in na splošno grb reprezentance. Moramo osvojiti prvenstvo, poleg tega pa se moramo uvrstiti na svetovno prvenstvo U-20, kamor se uvrstijo že prve tri ekipe prvenstva.