X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Sevilla

photobucket.com

Real Madrid je po prepričljivi zmagi proti Sevilli le tri točke oddaljen od naslova prvakov La Lige 2011/12. Beli bodo imeli priložnost osvojiti prvenstvo že danes, če bo Barcelona izgubila proti Rayo Vallecano. Če bo Barca zmagala, bo Real iskal naslov prvaka z zmago proti Athleticu Bilbaou. Odličen napad je Real Madridu omogočil, da je svoj strelski rekord v eni sezoni La Lige povišal že na 112 zadetkov.

Granero je tokrat začel v prvi postavi namesto Khedire, kar pa je bila tudi edina sprememba v začetni postavi Reala v primerjavi s tekmo proti Bayernu v Ligi prvakov. Mourinho se je zavedal, da si Sevilla želi izpolniti pogoje za kvalificiranje v Ligo Evropa v naslednji sezoni in zato so beli začeli tekmo nekoliko previdnejše, kar so po vsega treh minutah gostje izkoristili, vendar pa je glavni sodnik razveljavil zadetek zaradi prekrška Negreda nad Pepejem. Sedem minut kasneje je Cristiano Ronaldo preigral Varasa in ker ni imel dobrega kota za strel, je podal do Benzemaja, ki je bil blizu prvemu zadetku za bele. V 18. minuti je sledila hitra akcija Reala, potem ko je Benzema podal do Cristiana Ronalda, ki je najprej lepo iz igre vrgel branilca Seville Kokeja, nato pa lepo zadel spodnji kot gola vratarja Varasa. To je bil Ronaldov že 43. zadetek v letošnji sezoni Primere Division, kar je seveda nov rekord. Beli so se po zadetku sprostili, kar je omogočilo Sevilli, da je tudi ona imela nekaj priložnosti za zadetek. Reyes je tako v 26. minuti prišel v kazenski prostor Reala, vendar pa je bil njegov strel prešibek za Casillasa. Dve minuti kasneje je imel svojo priložnosti tudi Jesus Navas, vendar pa je streljal preko vrat Reala. V 29. minuti pa je enako storil tudi Negredo. Navijači na Santiago Bernabeu so začeli še bolj podpirati svojo ekipo in Real se je odzvala tako, da je prevzel nadzor nad tekmo. Benzema si je prizadeval doseči drugi zadetek Reala, potem ko je poskusil s strelom izven kazenskega prostora (32. minuta) in nato še znotraj kazenskega prostora (42. minuta), vendar pa je v obeh primerih ostal brez zadetka. V 37. minuti je iz indirektnega prostega strela Cristiano Ronaldo zadel vratnico, kljub temu pa se do konca prvega polčasa rezultat ni več spremenil in ostalo je pri minimalnem vodstvu belega baleta.

Takoj na začetku drugega polčasa je imel prvo lepo priložnost Sevilla preko Negreda, ki mu je najprej uspelo z žogo priti mimo Pepeja, tako da je bil sam pred Casillasom, vendar pa je bil njegov strel prešibak za najboljšega vratarja na svetu (47. minuta). Real se je odzvala že minuto kasneje, ko je po napaki Kokeja z bližine zadel Benzema. Sevilla se še ni povsem opomogla od drugega prejetega zadetka, ko je Benzema dosegel še svoj drugi zadetek po predložku Ramosa in beli balet je vodil že s 3-0 (52. minuta). Zadetek je navdušil vse na Bernabeu, ki so začeli peti zmagovalne pesmi. Po visokem vodstvu je Real upočasnil tempo igre in Sevilla si skoraj ni več ustvarila nobene priložnosti za zadetek, razen nekaj prizadevanj Navasa v preostalih minutah tekme. Khedira in Callejon sta prišla v igro za zadnje pol ure namesto Granera in Di Marie, ki bo moral izpustiti dvoboj v Bilbau zaradi petega rumenega kartona. Rezultat 3-0 je ostalo vse do konca srečanja, s čimer so Madridčani zabeležili 29. zmago v letošnjem španskem prvenstvu in so zato zasluženo pred osvojitvijo novega ligaškega naslova.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Mateu Lahoz
Real Madrid 3-0 Sevilla
Ronaldo 19., Benzema 48., 52.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com