X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je pred gostujočo tekmo z Athletic Bilbaom spregovoril z mediji . 

“Rad igram v Bilbau. Stadion ima navijače, ki so strastni  in goreče vzpodbujajo svoje moštvo. So izjemno težak nasprotnik. Ljudje, ki imajo radi nogomet in vzdušje dobrih tekem, radi igrajo tukaj in prav tako tu rada igra moja ekipa. Ne dolgo nazaj smo igrali na podobnih stadionih kot so Camp Nou, Calderon in Reyno de Navarra. Athletic Bilbao igra zelo dobro toda tudi mi igramo tako. Poizkušali bomo zmagati ter postati prvaki, vendar se bodo tudi oni maksimalno potrudili  za zmago in nam s tem  želeli preprečiti slavje naslova na njihovem stadionu.”

“Ostale ekipe so se srečale z Athleticom medtem, ko je v prvi postavi igralo malo igralcev začetne postave, toda mi te sreče ne bomo imeli. Vsi njihovi možje so počivali prejšnjo tekmo in o jutrišnji tekmi razmišljajo kot o izjemno pomembni. Ne bomo mogli računati na Di Mario, ker nima pravice nastopa, toda to je normalno saj bi bilo nenavadno za igralca, da bi bil ob zaključku sezone brez kartonov. Athletic ima solidno ekipo in kvalitetne igralce.”

“Nismo še zmagali, zato je dejstvo, da sem osvojil vse tri najboljše evropske lige, hipotetično. Vemo, da smo blizu in da nam bo kmalu uspelo, ali jutri, ali v soboto, ali pa tekmo kasneje. Zaupamo sami vase in zelo bomo veseli, ko bomo osvojili naslov. Ne mislim, da bo to moj zadnji naslov španskega prvaka in mislim, da se bomo imeli priložnost v prihodnosti veseliti še ostalih naslovov, toda eden od osebnih ciljev je resnično bil  zmagati v vseh treh najmočnejših evropskih ligah.”

“Moja ekipa ne razmišlja o podiranju rekordov temveč o osvojitvi naslova vsaj tako pomembnega kot je La Liga po obdobju, ko so naši največji rivali tekmovanje osvojili trikrat zapored. Želimo si zmagati to tekmovanje, rekordi so vedno zanimivi in dajo ekipi še boljšo primerjavo, toda naslov je glavni cilj. Lansko sezono se bi lahko osredotočili na rekorde, saj zadnje tri tekme nismo igrali za osvojitev naslova, toda kadarkoli imamo skupen cilj  je ta najpomembnejši.”

“Ni res, da bo Zidane zapustil klub. Ta klub ima politiko, da ne bo javno zavračal vseh lažnih poročil. Vsi smo odgovorni za sezono, ki jo imamo, vsak je prispeval svoj delež, od igralcev do ljudi odgovornih za opremo. Vsak poizkuša doprinesti kolikor lahko. Kot trener prve ekipe in z močjo, ki mi jo daje moja odgovornost, sem presrečen, da lahko nadaljujem s tistimi, ki delajo z mano in sem hvaležen vsem igralcem za njihov doprinos ter vse kar dajejo ekipi. Vse jih imamo radi in prav tako to velja za moje trenersko osebje. Rad bi povedal, da sem v Madrid prispel z družino štirih članov in sedaj smo družina petih, saj je Karanka prav tako postal del te družine. Prihodnost Karanke bo dne, ko bom odšel iz Madrida, povsem enostavna. Lahko, da bo ostal v Madridu zato, ker je to njegov dom toda če ne bo, bo še vedno delal naprej z mano.”

“Moramo osvojiti ligaški naslov, saj se bi drugače to sezono označevalo za “sezono v kateri smo bili tako zelo blizu”. Naslov nam bo omogočal, da si bomo rekli, da smo imeli izjemno sezono in naslov bo imel še večjo vrednost saj bomo presegli Barcelono, katero ljudje vidijo zelo dobro ekipo. Ta ekipa ima veliko prostora za izboljšave, saj je zelo mlada in ima dovolj časa za pripravo na naslednjo sezono.”

“Cristianov glavni cilj je osvojiti ligaški naslov, njegov drugi cilj je bil za osvojitev nagrade Ballon d’Or. Slednja nagrada ni osvojena s strani najboljšega strelca temveč s strani igralca, ki osvoji velik ekipni naslov. Ne moreš osvojiti Ballon d’Or, če ne osvojiš ligaškega naslova ali Lige prvakov. Ne mislim, da imata Bayern Munchen ali Chelsea boljšega igralca, zato mislim, da bo osvojil Ballon d’Or če mu uspe osvojiti ligaški naslov.”

“Guardiola se je odločil zapustiti Barcelono. Ko mi, trenerji, končamo svoje delo si zaslužimo solidarnost in pohvale. To je bila osebna odločitev Guardiole in sam ve kaj ga bo naredilo srečnejšega. Pomembna stvar je, da je zadovoljen s svojo odločitvijo. Sam treniram 12 let in bom pogrešal nogomet že junija, ko na sporedu ne bo več tekem. Želim, da uživa svoj čas ker je to najpomembnejša stvar v življenju. Moja odločitev, da ostanem na klopi Madridskega Reala nima nič s tem, kdo sedi na klopi naših tekmecev. Ko sem prišel sem je bil to moj izziv, Real Madrid in Barcelona gresta po ločenih poteh. Verjamem, da ima Barcelona sposobno vodstvo in če mislijo, da bo Villanova idealna zamenjava Guardioli, potem spoštujemo njihovo odločitev. On bo naš nasprotnik v La Ligi naslednjo sezono. Ne moremo mu zaželeti sreče saj je naš najbolj tesen nasprotnik.”