X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: Athletic Bilbao – Real Madrid

Danes ima Real Madrid priložnost osvojiti 32 ligaški naslov proti Athletic Bilbau na San Memesu (22:00). Prizorišče in nasprotnik ne bi mogla biti boljša za tako priložnost: Athletic Bilbao je ena izmed najbolj konkurenčnih ekip zadnjih let in je dosegel finale v kraljevem pokalu ter prav tako finale v Evropski ligi.

Beli bi danes osvojili lovoriko ne glede na rezultat proti Athleticu če bi Barcelona izgubila na Camp Nou (tekma se začne ob 20:00) ali če bi se obe tekmi končali z neodločenim izidom. Real Madrid je najboljša ekipa v gosteh letošnjo sezono in v letu 2012 še niso izgubili tekme na tujem.

Jose Mourinho je dejal, da bo njegovo moštvo naredilo vse za zmago tako kot vedno skozi celotno sezono. Real Madrid je v gosteh zmagal 14 tekem, 2 je igral izenačeni in izgubil le eno od vseh 17 tekem. Nasprotniku so dali 46 golov in jih prejeli le 12. Skupaj so uspeli zbrati 44 točk.

STATISTIKA EKIP
DOMA V GOSTEH
Uvrstitev Točke T Z R P T Z R P
Athletic Bilbao 7 48 17 8 6 3 18 4 6 8
Real Madrid 1 91 18 15 2 1 17 14 2 1

Jose Mourinho je v Bilbao vzel 20 igralcev, vključno z vratarjem Castille Tomasom Mejiasem. Zaradi kazni si bo moral od doma tekmo ogledati Di Maria medtem, ko so Altintop, Lass in Carvalho odpadli zaradi odločitve trenerja. Lansko sezono je Real Madrid na San Memesu zmagal s 3-0 z dvema zadetkoma Kakaja in enega Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo (43 golov), Karim Benzema (20 golov) in Gonzalo Higuain (21 golov) so najuspešnejši napadalni trio v zgodovini La Lige saj nikoli prej niso trije igralci iste ekipe v eni sezoni dosegli 20 golov ali več. Skupaj so v španskem prvenstvu letos zabili že 84 golov in bodo danes zagotovo poizkušali dodati še kakšnega.

Athletic je trenutno na sedmem mesu s 48 točkami, samo eno mesto od uvrstitve v Ligo Evropa. V tem tekmovanju bodo letos igrali finale in prav tako bodo finale igrali v Španskem Kraljevem pokalu. V prej omenjenem tekmovanju so uspeli izločiti ekipe kot so Manchaster United, Schalke 04 in Sporting Portugal.

PREJŠNJA SREČANJA V LA LIGI
T Z R P GOLI PREJETO GOLI
Athletic Bilbao 161 80 31 50 317 229
Real Madrid 161 50 31 80 229 317

To je tudi šele prva sezona na klopi Athletica za Marcela Bielso. Njegova ekipa vedno želi držati posest žoge in igra nogomet z veliko dotiki in hitrimi prenosi. Athletic je zmagal osem tekem, izenačeno jih je igral šest in izgubil samo tri domače tekme v letošnji sezoni. Izgubil je proti Valenciji, Granadi in Betisu. Njihov najboljši strelec je Fernando Llorente s 17 zadetki in bo največja nevarnost za Casillasova vrata medtem, ko bosta srečanje zaradi kazni izpustila Ander Gerrera in Iturraspe.