X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Karanka & Casillas

Pomočnik trenerja Aitor Karanka in kapetan Iker Casillas sta spregovorila z novinarji na tiskovni konferenci po zmagi na stadionu San Mames in osvojitvi 32. ligaškega naslova.

Karanka
“To ni bilo niti najmanj enostavno. Zelo trdo smo trenirali že med pripravami na novo sezono in se čez celotno sezono zelo trudili. To je spektakularna skupina igralcev in verjamem, da si zaslužijo naslov. V tem letu smo naredili še korak naprej s tem uspehom. Ligaški prvak je zmagovalec na podlagi celotne sezone. Moramo nadaljevati z dobrim delom.”

“Močno smo se trudili ti dve sezoni. Lani smo osvojili naslov Copa del Rey in smo bili navdušeni nad tem, ker ga ekipa ni osvojila že določa časa. V tej sezoni smo naredili še en korak naprej z osvojitvijo ligaškega naslova.”

“To je moj prvi ligaški naslov v tej novi dobi za mene v Real Madridu. Popolnoma drugačna je osvojiti naslov kot igralec, tako da to je njihov trenutek v katerem morajo uživati, glede na to kar so dosegli, medtem ko moram sam začeti z delom glede sobotne tekme. Super se zdi zmagati po delu, ki smo jih opravili v tem letu. Ta ekipa ima značaj in ta skupina igralcev je zelo močna. Oni so tisti, ki so nas pripeljali sem kjer smo sedaj.”

Casillas
“Ni bilo lahko. Začeli smo z zmago 6-0 v Zaragozi, vendar pa smo tako kot vse ostale ekipe imeli dobre in slabe trenutke. Vse je bilo videti bolj zapleteno, ko smo na dveh zaporednih tekmah remizirali pred nekaj več kot mesecem dni. Mislim, da smo si zelo zaslužili ta naslov. Mi in celoten Madridismo mora uživati v tem.”

“Imamo ignorirati vse kar ni povezano z Real Madridom. Moramo se osredotočiti na sebe in na ligaški naslov, ki smo ga osvojili. Smo prevladovali od začetka do konca in ne bom komentiral kaj je rekel Guardiola ali kdor koli drug, ki ni iz Real Madrida.”

“Vem, da kar nekaj mojih soigralcev smatra ta naslov kot nekaj zelo posebnega, saj je to njihov prvi ligaški naslov. Prišli so sem pred nekaj leti in okusili obdobje v katerem je naš glavni nasprotnik osvojil več naslovov. Sam sem doživel tudi druga obdobja, saj sem tukaj že skoraj 13 let. Če želiš osvojiti La Ligo moraš doseči najboljše številke in biti najbolj konstantna ekipa. Zdi se, da moraš osvojiti vsaj 90 točk, da imaš možnost za zmago v španski ligi. Vedeli smo kaj moramo storiti in to tudi storili.”

“Sam najbolj cenim težke čase zato, ker takrat ljudje in skupine ljudi resnično pokažejo iz kakšnega “testa” so. Z vsakim je vedno dobro v dobrih časih, vendar pa smo imeli dve ali tri težke trenutke, ko smo remizirali v Santanderju, izgubili proti Levanteju, dvakrat zaporedoma remizirali pred več kot enim mesecem in udarec, smo ga prejeli ob izpadu iz Lige prvakov pred tednom dni … Kljub tem pa je ekipa hitro pozabila na to in postala še močnejša. In to je tisto, kar nam je omogočilo, da smo naredili pomemben korak proti osvojitvi ligaškega naslova.”