X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Prvaki La Lige: Athletic 0-3 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je prvak španske La Lige za sezono 2011/12. Beli so tako osvojili že svoj 32. ligaški naslov, ki so ga potrdili z zmago 3-0 na stadionu San Mames proti ekipi Athletic Bilbaa, ob enem pa so tudi še dodatno izboljšali rekord v številu zadetkov v eni sezoni La Lige. Sicer pa je to drugi naslov (po lanskem naslovu Copa del Rey, op.p.) v dveh letih odkar je na klopi belega baleta Jose Mourinho.

Coentrao, Higuain in Callejon so tokrat začeli v prvi postavi Reala in celotna ekipa Reala je začela z napadalno igro z željo po čim hitrejšem zadetku. Domačemu vratarju Iriazozu je tako že v uvodni minuti le uspelo še izbiti žogo pred Higuainom, ki je sam prišel pred njega, minuto kasneje pa je obranil še strel Coentraa. Real Madrid je napadal in Athletic Bilbao se je na vse moči poskušal obraniti in tako je v 12. minuti tekme po kotu Ramos streljal z glavo, Javi Martinez pa je v kazenskem prostoru igral z roko, zato je glavni sodnik Teixeira Vitienes pokazal na najstrožjo kazen. Iz bele žoge je streljal Cristiano Ronaldo, vendar pa je bil njegov strel preslab in Iriazozu je žogo z nogo odbil prek vrat, vendar pa je Real Madrid še naprej poskušal. Tako je Özil štiri minute kasneje podal do Higuaina, ki je z izjemnim strelom z roba kazenskega prostora poslal žogo pod prečko domačih za vodstvo belega baleta. Štiri minute zatem je sledila nova lepa akcija Reala, potem ko je Xabi Alonso najprej podal do Ronalda, ta pa je s filigransko podajo pred vrati našel Özila, ki je povišal na 0-2. Real Madrid je po dveh zadetkih počasi prevzemal nadzor nad igro. V 36. minuti se je izkazal tudi Casillas, ki je obranil prosti strel Iñiga Pereza, potem pa je San Jose zadel še prečko. Madridiste so imele novo lepo priložnost za zadetek dve minuti zatem, ko je lepo s 25 metrov streljal Özil, a je prav tako zadel prečko.

Tudi v drugem polčasu je imel Real Madrid še naprej vajeti igre v svojih rokah, še več v 50. minuti, je belim celo uspelo povišati svojo prednost, potem ko je Xabi Alonso podal iz kota, Ronaldo pa je bil natančen z glavo. Ponos domačih je bil ranjen in so si zato še bolj prizadevali doseči zadetek, vendar pa je bila obramba Reala izjemno trdna, še posebej brez moči sta delovala Toquera in Llorente. Prav tako so tudi beli poskušali doseči še kakšen zadetek in Callejon je bil zelo blizu četrtega zadetka, vendar pa je Iriazoz obranil njegov strel (59. minuta). Athletic je bilo pričakovano nevaren iz prekinitev, medtem ko se Real Madrid nikoli ni povsem sprostil in je nadaljeval z intenzivno igro vse do konca. V 67. minuti je imel lepo priložnost za domače De Marcos, vendar je zadel le okvir vrat. V 72. minuti je Javi Martinez prejel še drugi rumeni karton, potem ko je še enkrat igral z roko ter tako preprečil podajo Ramosa do Ronalda, s čimer je moral predčasno v slačilnico. Mourinho je v zadnji četrtini tekme zamenjal še Higuain z Benzemajem in Özila z Granerom. Real Madrid je še naprej imel absolutno prevlado tudi v zadnjih minutah srečanja. Beli so imeli večino časa posest žoge v svojih nogah in tako le bolj kot ne čakali na zadnji sodniški žvižg ter osvojitev zasluženega naslova prvaka. Po zadnjem sodnikovem žvižgu pa so vsi igralci in trenerji Reala stekli na igrišče in slavje ob 32. naslovu La Lige se je lahko pričelo. Čestitamo prvaki!

Stadion: San Mames (Bilbao)
Sodnik: Texeira Vitienes
Athletic Bilbao 0-3 Real Madrid
Higuain 16., Özil 20., Ronaldo 50.
RK: Javi Martinez 72./Athletic

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com