X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

15. julija bo na Bernabeu odigrana zgodovinska dobrodelna tekma

Predsedniška loža stadiona Santiago Bernabeu je gostila predstavitev agencije Alma Nadal, na kateri je javnost izvedela, da se bo 14. julija, na stadionu Santiago Bernabeu, odvijala teniška tekma, med Rafaelom Nadalom in Novakom Djokovičem. Predsednik kluba, Florentino Perez, Rafa Nadal, županja Madrida, Ana Botella, Jose Mourinho, Aitor Karanka, Xabi Alonso, Granero, Alvaro Morata, predsednica fundacije Rafa Nadala, Ana Maria Parera, so prisostvovali na predstavitvi. Novak Djoković se zaradi obveznosti predstavitve ni uspel udeležiti.

Florentino Perez

Rafa je eden izmed nas. Tukaj je že leta njegov dom in ponosni smo, da je naš častni član. To so lepi dnevi za Madridiste, ampak klub se sooča z izzivi, ki presegajo športno naravo. Duh Real Madrida ne verjame v nemogoče izzive, tako da klub nikoli ne miruje. Radi bi uporabili našo moč na področju športa, da bi se bojevali proti revščini, neenakosti in lakoti. Real Marid 21. stolegja si ne sme privoščiti, da bi pogledal vstran od teh problemov, predvsem ne v teh težkih časih v katerih živimo. Danes je poseben dan. Fundacija Realmadrida in Rafe Nadala, bosta stadion Santiago Bernabeu spremenili v enkratno prizorišče soildarnostnega teniškega dvoboja.”

“Rad bi se zahvalil dvema izmed največjih igralcev v zgodovini tenisa, Nadalu in Djokoviču. Oba sta ikoni tenisa, katerih osebne vrednote presegajo teniška igrišča, zaradi česar sta tudi tako uspešna. Dva najboljša teniška igralca v zgodovini tenisa bosta spremenila Santiago Bernabeu v največjo teniško igrišče na svetu. Z njuno pomočjo lahko sanjamo o osvojitvi novega rekorda. Oba bosta igrala na zgodovinski tekmi, ki se bo v dobrodelne namene odvijala 14. julija.”

Rafa Nadal

“Počaščen sem, ker lahko to dobrodelno tekmo igram na stadionu, ki mi toliko pomeni. Zame je to eden izmed najlepših stadionov na svetu in zato bi se rad zahvalil Real Madridu, da so moje sanje spremenili v resničnost. 14. julij bo nepozaben dan in na tem mestu bi se rad zahvalil Novaku Djokoviću za njegovo izjemno gesto. Je igralec številka ena svetovnega tenisa in se bo udeležil tega dogodka. Zahvalil bi se vsem, ki bodo kakorkoli pripomogli pri izvedbi tega dogodka. Rad bi se zahvalil Real Madridu za podporo, ki mi jo vedno izkazuje in še posebej za pomoč pri organizaciji tega dogodka. To bo poseben dan za družine, ki bodo si na Bernabeu lahko ogledale nekaj drugačnega. Upam da se bodo ljudje dogodka udeležili in se bodo na njem zabavali. Upam, da bomo v dobrodelne namene zbrali čimveč denarja.”

 
Ana Botella

“Realov osvojeni ligaški naslov je eden najbolj zasluženih uspehov, kar sem jih uspela videti, predvsem zaradi boja proti tako močnemu nasprotniku. Real Madrid si je s trdim delom skozi celotno sezono zaslužil naslov prvaka in proti eni najboljših ekip v zgodovini nogometa. Na vsaki tekmi so dali vse od sebe in to je tisto, kar šteje največ. Rada bi čestitala Real Madridu, njegovemu predsedniku, trenerju in ekipi, za osvojitev ligaškega naslova.” 

“Šlo bo za čudovit dogodek, saj so vrednote pokazane v športu, pomemben tudi v družbi. Po mojem mnenju Real Madrid, Nadal in Djoković predstavljajo te vrednote. Prav tako menim, da je pomembno, da obe fundaciji nadaljujeta z delom tudi v državah v razvoju. Majhen trud tukaj, lahko kje drugje naredi veliko dobrega. Čestitala bi Nadalu in Djokoviću za to potezo, Rafi in Realu pa želim srečno v naslednjih izzivih.”