X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho pri 60. ligaški zmagi v La Ligi

Jose Mourinho bo zaključil svojo drugo sezono na klopi Real Madrid z novim rekordom v zgodovini najboljšega kluba dvajsetega stoletja. Z zmago nad Granado je Mourinho zabeležil že svojo 60 zmago v La Ligi, kar je dve več kot drug legendaren trener belega baleta, Vujadin Boskov, s čimer je Portugalec po številu zmag v španskem prvenstvu že na petem mestu med trenerji.

Na 75. dosedanjih tekmah La Lige je Jose Mourinho dosegel spoštljivih 60 zmag, s čimer je njegova zmagovalna uspešnost na klopi Real Madrida kar 80%. Kariera Portugalca v Real Madridu očitno nima omejitev, saj se je Mourinhom s tem zapisal v zgodovino belega baleta kot najučinkovitejši trener. Že z zmago v Bilbaou je po številu zmag prehitel Vujadina Boskova na lestvici trenerjev z največ zmagami na klopi Real Madrida,ob enem pa je bila to njegova 30. zmaga v sezoni, s čimer je še izboljšal svoj lanske dosežek, ko je zabeležil 29 zmag. Z zmago v Granadi pa je Portugalec zabeležil že svojo 31. zmago v eni sezoni La Lige.

S 60. zmagami je Mourinho že med petimi trenerji v zgodovini Real Madrida po številu zmag v La Ligi. Portugalec bo imel v naslednji sezoni pred seboj nov izziv, potem ko so na tej večni lestvici po številu zmag pred njim Miguel Muñoz (257 zmag), Leo Beenhakker(89 zmag), Vicente del Bosque (84 zmag) in še najbližje Luis Molowny (74 zmag). Če bo Jose enako uspešen tudi v naslednji sezoni na klopi Real Madrida, potem bi lahko bil že na koncu sezone 2012/13 na drugem mestu po številu zmag, le za legendarnim Miguelom Muñozom.

TRENERJI REAL MADRIDA Z NAJVEČ LIGAŠKIMI ZMAGAMI
TRENER ŠT. ZMAG ŠT. TEKEM ŠT. SEZON
Miguel Muñoz 257 424 16
Leo Beenhakker 89 139 4
Vicente del Bosque 84 153 6
Luis Molowny 74 122 6
Jose Mourinho 60 75 2
Vujadin Boskov 58 98 3