X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je bil na novinarsko konferenco pred zadnjo tekmo z Mallorco pospremljen s trenerskim osebjem.

Jose Mourinho
“Danes smo se zbrali vsi skupaj zato, ker vsi delamo z ekipo. So še drugi, ki so del trenerskega štaba in so pomagali ekipi doseči zastavljene cilje, vendar jih danes ni z nami. Vsi smo zmagovali in zgubljali skupaj. Rekel sem, da se bomo na koncu vsi smejali ali jokali skupaj in na koncu smo se smejali saj so šle stvari po želenih poteh.”

“Mislim, da imamo za sabo zares dobro sezono. Izboljšali smo se kot ekipa in kot skupina ljudi. Želimo delati še bolje in še napredovati. Postavili smo težke rekorde in zmagali najpomembnejšo lovoriko. Prav tako smo bili drugo leto zapored v polfinalu Lige Prvakov, kar pomeni, da smo tudi v tem tekmovanju močni. Tudi do Kraljevega pokala smo imeli veliko spoštovanje. Borili smo se za naslov. Bila je zelo dobra sezona in verjamem, da je nemogoče izboljšati naše številke. Hočemo osvojiti ligaški naslov naslednjo sezono toda vemo, da bo takšne številke zelo težko ponoviti.”

“Ekipi kot celoti bi dal 9 od 10, toda nekaterim igralcem bi dal čisto 10. Mislim, da bo zelo težko napredovati na naših predstavah naslednje leto. Čeprav nekateri pravijo, da je samo en način igranja nogometa, jaz verjamem, da je načinov mnogo in mislim, da nihče ne igra našega tako kot ga igramo mi. Dodali bomo nekatere stvari in naredili ekipo močnejšo, prav tako bomo delali na psihologiji. Ni lahko igrati bolje v Ligi Prvakov vendar je možno, zato bomo poizkusili. Nočemo in ne potrebujemo nove ekipe. Dva igralca bosta zadostovala, da se ekipa izboljša.”

“Glede odhodov igralcev vam ne morem zagotoviti niti to, da bom jaz naslednje leto tukaj. Mogoče igramo jutri slabo in me predsednik odpusti. Zahvalil sem se vsem svojim igralcem vendar nogomet ima take stvari. Vsi so delali za osvojitev naslova in lahko se jim zahvalim tako, da jih naslednjo sezono pozdravim na prvem treningu.”

“Želimo odigrati dobro tekmo proti Mallorci in uživati. Odlično bo če bomo na listo rekordov napisali tudi osvojitev 100. točk, toda želimo le, da se navijači zabavajo.”

“Nič ne moremo če nekdo plača Higuainovo odkupno klavzulo. Vsi vedo, da bi rad da ostane toda zato ima vsak igralec odkupno klavzulo. Gonzalo je eden najboljših napadalcev na svetu.”

“Verjamem, da so vsi moji igralci trdo delali za lovoriko in Kaka je eden izmed njih. Odločilen je bil v nekaterih tekmah in nekatere tekme ni odigral najbolje toda za sabo ima odlično sezono. Moje mnenje o Carvalhu je, da je predober, da ne začenja v začetni enajsterici. Ligo je osvojil na Portugalskem, v Angliji in v Španiji z mano in mi se bomo odločili kaj je najbolje zanj.”

“Adan je eden izmed največjih potencialov med našimi mladimi igralci in je odlična menjava ekipi in Casillasu.”

Jose Morais
“Nogomet je nepredvidljiv in poznavanje nasprotnika zmanjša to nepredvidljivost in ti pomaga doseči boljši rezultat.”

Rui Faria
“Ne glede na to, da sem bil nekajkrat izključen v letošnji sezoni lahko rečem, da sem vedno branil interese te ekipe. Kar je bilo je bilo. Moramo gledati v prihodnost in uživati v sezoni, ki jo imamo za sabo.”

Silvino Louro
“Adan je zelo dober vratar, ki ima pred sabo svetlo prihodnost. Zadovoljni smo z njim in vsak dan dela bolje. Dobro je igral vsako tekmo, ki jo je igral in upam, da ostane z nami.”

Aitor Karanka
“Naslov je nagrada za vso naše delo in praznovanje na belem Bernabeu bo prekrasno. To sem že delal kot igralec in z navijači bomo do konca.”