X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Rekordi Mourinha pri Realu

Jose Mourinho je pravkar zaključil s svojo drugo sezono pri Realu iz Madrida. Po njegovi predstavitvi, 31.5.2010, je v sezoni 2011 osvojil španski kraljevi pokal, v sezoni 2012 pa La Ligo. Španski kraljevi pokal je Mourinho v prestolnico vrnil po 18ih letih. V dveh letih delovanja v klubu je Mourinho postavil celo kopico novih klubskih rekordov.

V prvi sezoni treniranja ekipe Reala je Mourinho ekipo popeljal do zmagovalca španskega pokala. Na poti do naslova je ekipa premagala Murcio, Levante, Atletico Madrid, Sevillo, nato pa je, v verjetno najboljšem finalu v zgodovini tekmovanja, premagal še Barcelono.

V prvi sezoni je Mourinho postal tudi trener leta po izboru FIFE, moški leta po izboru La Gazzette dello sporta, trener leta po izboru IFFHS, uvrstil pa se je tudi v Uefino idealno enajsterico.

V drugi sezoni delovanja v Madridu je Mourinho osvojil La Ligo. Na poti do naslova španskih prvakov je Mourinhu uspelo osvojiti neverjetnih 100 točk, ekipa je uspela zabiti rekordnih 121 zadetkov, zmagala je na 31ih tekmah, dosegla največ točk v gosteh, največkrat spreobrnila rezultat, ob tem pa je Mourinho uspel premagati prav vsakega ligaškega nasprotnika.


Jose Mourinho je že sedaj peti trener Reala z največjim številom osvojenih zmag v prvenstvu, ob tem je postal tudi trener, ki je najhitreje prišel do petdesetih ligaških zmag (za dosežek je potreboval zgolj 62 tekem). Uspel je poraziti tudi vseh 22 ekip, s katerimi se je do sedaj srečal v prvenstvu.

Real Madrid se je pod vodstvom Portugalca kar dvakrat zaporedoma uspel uvrstiti v polfinale Lige prvakov, obenem pa je Real v skupinskem delu dosegel največ točk v zgodovini tekmovanja.

Z Mourinhom na čelu je Real na 117ih uradnih tekmah zabil neverjetnih 322 zadetkov, Mourinho pa je postal prvi trener, ki je osvojil naslov prvaka v Španiji, Angliji, Italiji in na Portugalskem.