X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predstavitev knjige 110. La Liga

Fundacija Real Madrid je včeraj v predsedniški loži stadiona Santiago Bernabeu predstavila knjigo z naslovom 110. La Liga. Dogodka so se udeležili predsednik kluba Florentino Perez, častni predsednik Alfredo Di Stefano, podpredsednik fundacije Enrique Sanchez, predsednik založbe Everest Antonio López Martínez, novinar in avtor knjige Enrique Ortego in Jose Mourinho. “Ta klub je bil rojen, da vedno strmi k zmagam in zato imamo najboljšo in najbolj razburljivo zgodovino La Lige. La Liga 100. točk, 121. golov in 110 let,” je dejal predsednik. Klub z najuspešnejšo zgodovino vseh časov in rezultati pravkar končane sezone so najboljši primer tega.

Florentino Perez, predsednik kluba, je bil glavni govorec na slovesnosti ob predstavitvi te knjige, ki opisuje 110 let najuspešnejše ekipe v Evropi: “Hvala za vašo prisotnost na tem mestu, ki je bistveno za življenje tega kluba in kjer smo v 65. letih prišli do te faze. Bilo je 110 let čustev in strasti po zmagah. Naši navijači si zaslužijo največjo zahvalo za ljubezen, ki so jo vedno čutili do tega grba. V tem času smo se naučili, da za Real Madrid tudi nedosegljiv cilji niso nemogoči. Ta klub je bil rojen, da vedno strmi k zmagam in zato smo ponosni na našo preteklost in na našo sedanjost. Imamo najboljšo in najbolj razburljivo zgodovino La Lige. La Liga 100. točk, 121. golov in 110 let. Sezona rekordov, ki je bila dosežena s strani celotne ekipe in trenerskega osebja. Na koncu pa bi se rad še zahvalil vsem za ljubezen, naklonjenost in spoštovanje, ki ste jo izkazali moji družini v teh težkih časih, ki jih preživljamo.”

Antonio Lopez Martinez, predsednik založbe Everesta, je ob tem povedal: “Realnost je bolj čudna kot fikcija, glede na to kar je Real Madrid uspelo narediti v letošnjem letu. Mourinho je osvojil ligo v Španiji, Italiji, Angliji in na Portugalskem, in to je do sedaj uspelo le njemu.”

Enrique Ortego, novinar in avtor knjige je zaključil slovesnost: “To je naša že šesta knjiga v zbirki potovanja skozi življenje Raula, Ronalda, Di Stefana, Zidana in Casillasa in sedaj še kluba. Ko smo bili na zadnjem potovanju smo dobili čudovito darilo: 110. La Liga. Prav tako pa je bila tudi La Liga 100. točk in 121. golov. Ta knjiga je knjiga vzorov, zgodovine in zgodb. Vsebuje celoten pregled La Lige in 79. uradnih naslov, ki jih je klub osvojil v svoji zgodovini.”