X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Di Maria

Ángel di María je ponovno nasmejan, potem ko je sredi sezone zaradi poškodbe preživel težke čase v Real Madridu. Na koncu je bil Argentinec zadovoljen z osvojitvijo naslova La Lige v dresu Real Madrida, v intervjuju za španski športni častnik Marca pa je dejal, da si bo tudi v naslednji sezoni prizadeval napredovati.

Kako je bilo priti do prvega ligaškega naslova z Real Madridom?
Zelo sem vesel, ker se v svojem drugem letu v Real Madridu osvojil La Ligo. To je super. Moj prvi naslov je bil Copa del Rey, zato upam, da bom še naprej napredoval in osvajal naslove. In ponovno sem nazaj v reprezentanci, čeprav sem bil poškodovan tri mesece, kar je zelo dobro za mene. Vesel sem, da me je selektor vpoklical.

Kako je bilo s praznovanjem na Cibelesu?
Bil sem zelo srečen. Že ko smo osvojili pokal je bilo na slovesnosti veliko ljudi, vendar pa je bilo ob ligaškem naslovu vzdušje res izjemno. Nikoli še nisem doživel česa podobnega. Vsi ti ljudje so za nas navijanja na Cibelesu … Bilo je zelo lepo, najboljše doživetje v moji karieri. Upamo, da bom še lahko to velikokrat ponovili. Važno je, da smo osvojili La Ligo, ne samo zaradi nas, ki smo to potrebovali, ampak tudi zato, da smo dali ljudem razlog za veselje.

Mourinho je vsako leto, ko je osvojil ligo, ta dosežek ponovil naslednjo sezono …
No, prvo leto smo začeli dobro, nato osvojili pokal v zelo težkem trenutku za klub. Letos smo osvojili La Ligo in upamo, da prihodnje leto osvojimo Ligo prvakov in še kateri drug naslov, kar nam bo omogočilo, da še naprej rastemo kot ekipa.

Ali menite, da se je končala vladavina Barcelone v La Ligi?
Mislim, da po osvojitvi tega ligaškega naslova in potem, ko smo premagali Barcelono na Nou Camp, imamo več samozavesti. Sedaj vemo, da lahko zmaga vsako tekmo v Barceloni. Z odhodom Guardiole ne mislim, da se bo kaj veliko spremenilo, saj je njegovo mesto zasedel Tito, ki bo le nadaljeval delo Guardiole. Mi moramo še naprej vztrajati v svojem delu in mislim, da nam je to v letošnjem letu uspelo narediti zelo dobro. Letos smo bili blizu velikemu cilju, ki je osvojitev Lige prvakov. Nismo imeli sreče, vendar pa smo pokazali, da smo v letošnjem letu bili veliko močnejši v vsakem pomenu besede.

Kako ste začeli novo sezono v Real Madridu?
V letošnjem letu smo naredili veliko stvari bolje kot lani. In sam sem to opazil na vsaki tekmi. Tako smo podrli rekord v doseženih golih, osvojenih točkah, … To kaže na to, da smo bili močnejši kot Barca, ker smo osvojili devet točk več in dosegel več golov kot oni. Mislim, da je ekipa odlično, kar smo dokazali in bomo še naprej dokazovali, ne glede na okrepitve, ki prihajajo. Želimo še naprej podirati rekorde. Nove okrepitve bodo prišle, ker to je tisto, kar se dogaja v vseh ekipah pred novo sezono, vendar pa bomo nato še močnejši.

Ali menite, da bo Higuain ostati v Madridu, kot se zaenkrat zdi?
Želim, da ostane, ker drugače bom edini Argentinec (smeh). Vsi upamo, da bo še naprej dosegal gole, saj je še v razvoju. Je zelo pomemben igralec, ki se je vedno izkazala za odličnega napadalca. Ne verjamem, da bo zapustil Real Madrid. Mislim, da bo ostal.

Ali ste ga kdaj vprašali?
Ne, mislim, da je to zelo osebno vprašanje. Ampak želim, da ostane, ker ga Real Madrid potrebuje.

Rekord Cristiana, si ga lahko predstavljate?
Ja, to je super. On in Leo sta dosegla neverjetno veliko golov in sta tako podrla vse rekorde kar zadeva tega. Oba sta izjemna igralca. Ta dva vsako leto, še naprej zelo uspešne podirata rekorde s svojo kvaliteto, kar kažeta na vsaki tekmi.

Ali se počutite privilegiranega, ker lahko igrate z obema od njih?
Ja, kar tudi vedno povem. Počaščen sem, da igram z dvema najboljšima igralcema na svetu. Biti s Cristianom v Real Madridu in biti z Leom v argentinski reprezentanci je pravo razkošje.

Katere stvari so njima podobne in kako sta si drugačna?
Podobna sta si v tem, da oba živita za doseganje golov, preseganje rekordov. Cristiano je veliko bolj visok in telesno močan, medtem ko je Messi majhen in te s tem pokoplje. Pretežko je uganiti, kdo je boljši.

Kdo si v letošnji sezoni bolj zasluži nagrado Ballon d’Or?
Ne vem. Oba sta odlična igralca, nogometni zvezdi. Sta najboljša igralca na svetu in ne glede na to kdo bo dobi nagrado, bo vedno obstajal dvom, če si je ne bi zaslužil drugi, ker sta oba najboljša.

Ste zelo trpelo to sezono zaradi poškodb?
Ja, poškodbe so me veliko stale. Bilo je zelo težko. Na srečo me je moja žena zelo podpirala, da se nisem predal, saj sem okreval, se znova poškodoval, okreval, se znova poškodoval … Nisem imel sreče, saj na primer na tekmi proti Racingu sem prišel v igro, dosegel zadetek, kjer sem zelo močno brcnil in se ni nič zgodilo. Ampak potem, ko mi je spodrsnilo sem začutil bolečino. Nisem mogel verjeti, kaj je sploh šlo narobe. Sedaj delam dodatne vaje za stegensko mišico, da jo bom imel močno in da se znova ne poškodujem.

Glede na vse to je v tem trenutku vaš vpoklic v reprezentanco zelo pomemben …
Da, Sabella (argentinski selektor, op.p.) mi je o tem povedal že prej. Igral sem na zadnjih tekmah Real Madrida vedoč, da bom vpoklican v reprezentanco in zaradi tega sem bil samo še dodatno navdušen. To mi je dalo samozavest v zaključku sezone in zato sem se potrudil še nekoliko bolj.

Ali ste imeli podporo Mourinha med okrevanjem?
Mourinho še bolj podpira poškodovane igralce kot tiste, ki igrajo v ekipi. Je odličen trener in vse to ti daje veliko spodbudo. Med mojim okrevanjem je bil vedno z mano in me je vseskozi spraševal se počutim in kako poteka okrevanje … To mi je zelo pomagalo, ker sem vedel, da bom imel možnosti igranja v prvi postavi, ko bom okreval. In bil sem zelo vesel, ker sem vedel, da sem v njegovih mislih za nadaljevanje.

Ali je najboljši trener kar ste jih imeli?
Ja je eden od najboljših. Iz mene je potegnil le najboljše. Vse od tega, ko je postal moj trener, sem zelo napredoval. Mislim, da sem pred poškodbo prispeval že 14 asistenc. Toda nato sem si poškodoval stegensko mišico, ampak te stvari se dogajajo in mislim, da je on eden od trenerjev od katerega sem dobil največ.

Ali bolj uživate v tem, ko sodelujete pri zadetku ali ko ga sami dosežete?
Zame je zelo lepo doseči zadetek, vendar pa me prav tako osreči asistenca za zadetek mojim soigralcem.

Se čutite ljubljenega v Real Madrid?
Ko sem prišel v Madrid sem čutil pritisk in da se bom moral boriti za minute igranja. Tukaj so bili Cristiano, Pipa, Karim, Kaka … Prav tako so igralci še kar prihajali in zato sem vedel, da bom sedel na klopi na začetku. Na prvi tekmi proti Penarol sem začel na klopi. Potem sem prišel v igro in dosegel zadetek za 1-0. Od takrat naprej je Mourinho name začel računati v prvi postavi, potem pa sem dobil zaupanje tudi vseh ostalih. Kot sem že rekel, ne čutim več pritiska in tako lahko igral tako kot sem znal. Sedaj ni več razlike med igranjem pred 80.000 ljudmi na Santiago Bernabeu ali s prijatelji iz moje ulice. S svojim vloženim trudom sem imel navijače na svoji strani že od svojega prvega leta tukaj. Vsi so mi rekli, da je v prvem letu zelo težko osvojiti navijače na Bernabeu, vendar pa je meni to uspelo.

Kakšen je vaš odnos z Di Stefanom?
Mnogi nimajo te priložnost ga videti in govoriti z njim. Ko nas je spoznal smo videli, da je res zelo dobra oseba, ki se vedno rad šali. Vedno me je spodbujal in mi govoril, da naj igram tako kot vedno igram. On si zasluži vso naklonjenost Real Madrida.

Si lahko predstavljate igranje še veliko let v Madridu?
Čutim se zelo ljubljenega in upam, da bom ostal še veliko let. Želim si ostati še dolgo. Spomnim se, ko sem prvič prišel v slačilnico Real Madrida, kako sem bil navdušen in lahko rečem, da sem bil dobesedno v “oblakih”. Sedaj občasno lahko predvajam v slačilnici “cumbio” (glasba latinske Amerike, op.p.). Sergio Ramos pa prav tako predvaja glasbo iz Argentine.

Ali je deseti naslov Lige prvakov obsedenost, ki se bo kmalu izpolnila?
Ljudje si želijo desetega naslova vsako leto. To je obsedenost ljudi in zato želimo tudi zmagati. Kaj kmalu se lahko to zgodi. Zelo blizu smo bili že zadnji dve leti in upam, da bo prišel na vrsto prihodnje leto. Letošnji izpad je bil zelo boleč, še posebej, ker smo izpadli po streljanju enajstmetrovk …

Kdo je največji šaljivec v ekipi?
Skoraj vse. Marcelo je eden najbolj zabavnih. Marcelo in Pepe se zelo dobro razumeta med seboj tudi zaradi tega, ker nimata problemov pri govorjenju v portugalščini.

Kaj pa vaše tetovaže?
Sedaj jih Imam 11. Kot zadnjo sem si dal narediti na hrbtu klovna s ščitom.