X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Özil

Mesut Özil je v intervjuju za nemške medije naredil pregled nad uspešno sezono v dresu Real Madrida.

“Ključno pri vsem sta bila konstantnost in intenzivnost. V nasprotnem primeru ne bi mogli doseči vse te rekorde, ki smo jih dosegli. Brez te konstantnosti ne moreš osvojiti španske lige in ne moreš osvojiti 100 točk in doseči 121 zadetkov. Brez dvoma pa je tudi to dosežek, da smo pustili Barcelono devet točk za nami, na katerega smo vsi zelo ponosni.”

Nemški vezist je bil zelo zadovoljen s svojimi predstavami v pretekli sezoni: “To leto je bilo zelo dobro, najboljše odkar sem prišel v Španijo. Najpomembnejša razlika med obema sezonama je v tem, da smo v tem letu imeli uspešnejšo sezono. V mojem prvem letu tukaj je Barcelona osvojila ligaški naslov … sam pa sem opazil, da sem po svojem prvem letu igranja v Madridu še izboljšal svojo igro. Sedaj sem tudi bolj vključen v obrambne naloge, saj današnji nogomet ne dopušča drugačne igre. Igral sem bolj konstantno in sem tako napredoval. Imel sem tako nekaj vzponov in padcev v moji igri.”

Ob vsem tem pa Özil ni pozabi na ekipo, ki mu je pomagala do dobrih predstav: “V mojem prvem letu v Španiji je bila ekipa nova, mlada in tako je veliko igralcev prišlo na novo v klub. Normalno je, da je ekipa potrebovala svoj čas, da smo se ujeli. V tej moji drugi sezoni je ekipa dokazala svojo vrednost na kolektivni ravni, kar se je videlo tudi v naši igri, ki je bila bolj konstantna.”

Nemec se je ob tem spomnil tudi izpada iz Lige prvakov in na koncu še osvojitve ligaškega naslova: “Seveda si žalosten, ker se ne uvrstiš v finale Lige prvakov. Sam si vedno želim uspeti in doseči višje cilje, vendar pa je prav tako pomembno se naučiti iz napak, porazov in izpadov. Izpad proti Bayern je pustil pri nas grenak priokus, vendar pa nam je potem uspelo hitro okrevati. Izpad nam ni povzročil nobenih težav in smo ga uspešno preboleli. Nato smo osvojili ligo, kar je bil moj prvi cilj in zato sem zelo ponosen in vesel.”