X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

34. obletnica smrti Santiaga Bernabeu

Santiago Bernabeu je umrl 2. junija 1978 v Madridu. V času njegovega predsedovanja je popeljal klub na sam vrh mednarodnega nogometa, potem ko je beli balet prevladoval v La Ligi in v Evropskem pokalu, slednje je med drugim Santiago Bernabeu pomagal tudi ustvariti. Bernabeu je bil preden je postal predsednik Real Madrida tudi igralec in izvršni direktor kraljevega kluba.

Santiago Bernabeu de Yeste se je rodil v Almansu (Albacete) 8. junija 1895. Predsednik Real Madrid je postal v septembru letu 1943 in kmalu zatem je začel graditi nov stadiona za ekipo, ki je bil nato odprt leta 1947. In prav ta stadion je kasneje bil poimenovan po njem in tako je ostalo vse do danes.

V času njegovega predsedniškega mandata je nogometna ekipa osvojila 16 ligaških naslovov, šest evropskih naslovov, šest naslovov španskega pokala, ena Interkontinentalni pokal in dva latinska naslova. Košarka ekipa je na drugi strani osvojila 19 ligaških naslovov, 18 naslovov španskega pokala, šest evropskih naslovov, tri Interkontinentalne naslove in en latinski naslov.