X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Umrl Pahiño

Danes je v Madridu v 89. letu starosti umrl nekdanji igralec Real Madrida, Manuela Fernandez Fernandez “Pahiño”. Pahiño je prišel v Real Madrid leta 1948 iz Celte Vigo in ostal v klubu vse do leta 1953, pri čemer je na 144. tekmah dosegel 124 zadetkov. Real Madrid CF želi ob izraziti svoje najgloblje sožalje njegovi družini.

Pahiño se je rodil v San Paio de Navia (Pontevedra) 21. januarja 1923. Svojo kariero je začel v Arenas Alcabre, nato pa se je pridružil mladinski ekipi Celte Vigo. Leta 1948 je podpisal za Real Madrid, kjer je v sezoni 1951/52 bil tudi najboljši strelec La Lige, potem ko je dosegel 28 zadetkov.

Pahiño je bil eden najboljših napadalcev svojega časa in ima enega od najboljših razmerij doseženih zadetkov na tekmo v zgodovini Real Madrida, saj je v povprečju dosegel 0.86 zadetka na tekmo. Bil je odličen igralec kazenskega prostora z močnim strelom in odličnim skokom, saj je dosegel kar nekaj zadetkov po strelih z glavo. Ekipno je z ekipo belega baleta leta 1952 osvojil svetovni pokal Pequeña, v katerem je dosegel tri zadetke. Poleg Reala je igral še v Arenas Alcabre, v Celti Vigo, v Deportivu de La Coruña in v Granadi.

Počivaj v miru Legenda!