X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Madridiste z največ odigranimi tekmami na EVRU

Cristiano Ronaldo je odigral največ tekem na evropskih prvenstvih med enajstimi Madridistami, ki trenutno igrajo na EVRU na Poljskem in v Ukrajini. Prav tako pa je Cristiano Ronaldo na vrhu lestvice strelcev med Madridistami, potem ko je do sedaj na evropskih prvenstvih dosegel tri zadetke.

Ronaldo je bil star le 19 let, ko je pomagal Portugalski uvrstiti se leta 2004 v finale evropskega prvenstva, kjer so nato Portugalci izgubili proti Grčiji, Ronaldo pa je tistem prvenstvu igral na šestih srečanjih. Nato je odigral še tri tekme v letu 2008 na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici, na letošnjem prvenstvu pa je temu dodal še dve odigrani tekmi.

Iker Casillas in Xabi Alonso sledita Ronaldu po številu nastopov, medtem ko so Khedira, Ozil in Coentrao na letošnjem prvenstvu odigrali sploh prve tekme na EVRU in dokazujejo, da so ključni igralci v svojih reprezentancah.

MADRIDISTE NA EVRU
IGRALEC NASTOPI
Cristiano Ronaldo 11
Casillas 10
Xabi Alonso 8
Sergio Ramos 7
Pepe 6
Benzema 3
Arbeloa 3
Albiol 2
Ozil 2
Khedira 2
Coentrao 2