X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Marcelo obiskal otroke v Braziliji

V torek je Marcelo obiskal socialno športno akademijo fundacije Real Madrida v Sao Paulu, kjer je igral nogomet s 120imi dijaki starimi med 8 in 16 let.

“V čast mi je predstavljati fundacijo Realmadrida v moji državi, saj ima fundacija zelo plemenit cilj pomagati otrokom pri njihovi socialni in športni vzgoji. Nič ne more človeka motivirati bolj kot iskanje načina za lepšo prihodnost otrok. Ne smem pozabiti od kod prihajam in kakšni so bili moji prvi športni koraki, kakšnih vrednot sem se naučil kot otrok ter katera so bila načela, ki sem jih potreboval za uresničitev mojih sanj. Sedaj ko sem svoje sanje uresničil, saj igram za Real Madrid in državno reprezentanco, ponosno pomagam fundaciji Realmadrida, Salezijskemu misijonu in banki Santander, saj sem prepričan, da bodo nekateri izmed teh otrok kmalu šli po moji poti. Nič ni lepšega kot pa se spominjati preteklosti in živeti v sedanjosti.”

Marcelo je danes obiskal tudi akademijo v Rio de Janeiru. Omenjeno akademijo obiskuje 100 dijakov v starosti med šest in šestnajst let. Vsi prihajajo iz favele Jacarezinho, kjer so živeli v revščini in izključenosti iz družbe. V akademiji se učijo nalog, ki jim pomagajo pri učenju in jih pripravljajo na svet dela. Te akademije so del projekta fundacije Realmadrida in Salezijskega misijona,  ki ima namen pomagati socialno ogroženim otrokom in mladostnikom. Projekt jim zagotavlja zdravstveno, psihološko in fizično oskrbo.