X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid z največ igralci v četrtfinalu EVRA 2012

Vseh 11 igralcev Real Madrida se je na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini uvrstilo s svojimi reprezentancami v četrtfinale, kar pomeni, da je Real Madrid ostal klub z največ nogometaši na prvenstvu stare celine.

Četrtfinale EURA 2012 bo imel pridih Real Madrida, potem ko je kar 11 igralcev belega baleta s svojimi reprezentancami napredovalo iz skupinskega dela v četrtfinale. Iker Casillas, Sergio Ramos, Raul Albiol, Alvaro Arbeloa in Xabi Alonso so napredovali v dresu Španije in se bodo v četrtfinalu evropskega prvenstva pomerili proti Franciji, za katero igra tudi Karim Benzema. Cristiano Ronaldo je popeljal Portugalsko iz skupinskega dela tekmovanja skupaj s Pepejem in Coentraom, sedaj pa se bodo soočili z reprezentanco Češke. Edina reprezentanca, ki je zmagala vse tri tekme je bila Nemčija, za katero sta igrala tudi Özil in Khedira, v četrtfinalu pa bo sedaj nasprotnik Nemčije reprezentanca Grčije.

Na začetku letošnjega evropskega prvenstva je bil Real Madrid drugi klub na lestvici klubov po številu igralcev, ki igrajo na Poljskem in v Ukrajini, takoj za Bayernom iz Münchena, ki je imel 12 svojih igralcev na prvenstvu. Glede na to, da se Pranjiću, Robbenu in Tymoshchuku s svojimi reprezentancami ni uspelo prebiti v izločilne boje, je ostal Real Madrid klub z največ igralci v četrtfinalu EVRA 2012.

Pri vsem tem ne gre tudi mimo same vloge, ki jo igrajo igralci Real Madrida v svojih reprezentancah. Pri tem od enajsterice Realovih igralci samo še Albiol ni zaigral na tem prvenstvu, medtem ko so ostali igrali na prav vsaki tekmi v začetni postavi. Kar zadeva strelcev je trenutno najuspešnejši kdo drug kot Cristiano Ronaldo, ki je proti Nizozemski dosegel dva zadetka, na drugi strani pa se je med strelce vpisal tudi Pepe, ki je zadel z glavo proti Danski. Poleg tega Iker Casillas še naprej dokazuje svoje kvalitete s ključnimi obrambami za Španijo, prav tako pa odlično igra tudi Mesut Özil, ki je bil izbran za igralca tekme na prvi tekmi Nemčije proti Portugalski in je zagotovo eden ključnih igralcev selektorja Löwa.

ČETRTFINALE EURO 2012
Tekma Stadion Datum & Čas
Češka-Portugalska National Stadium(Varšava, Poljska) Četrtek 21. junij, 20:45
Nemčija-Grčija Arena Gdansk (Gdansk, Poljska) Petek 22. junij, 20:45
Španija-Francija Donbass Arena (Donetsk, Ukrajina) Sobota 23. junij, 20:45
Anglija-Italija Olympic Stadium (Kijev, Ukrajina) Nedelja 24. junij, 20:45