X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo na vrhu lestvice Castrol EDGE Indeks

Cristiano Ronaldo vodi na lestvici Castrol EDGE Indeks po skupinskem delu letošnjega evropskega prvenstva. Portugalski kapetan se je na prvo mesto povzpel predvsem zaradi odlične predstave proti Nizozemski, na kateri je napadalec Real Madrida med drugim dosegel tudi dva zadetka.

Po dveh nekoliko slabših predstavah na prvih dveh tekmah portugalske reprezentance na EURO 2012, je Cristiano Ronaldo končno le zablestel proti Nizozemski, potem ko je dosegel dva zadetka in kar sam sprožil polovico strelov na vrata Nizozemske, s čimer se je zavihtel na sam vrh Castrol EDGE Indeksa po končanem skupinskem delu tekmovanja na Poljskem in v Ukrajini.

Poleg dejstva, da je s svojo odlično predstavo popeljal svojo reprezentanco med osem najboljših reprezentanc na stari celini, se lahko kapetan portugalske izbrane vrste pohvali z oceno 9.75 s tekme proti Nizozemski, kar je najvišja dosedanja ocena na letošnjem prvenstvu. Potem, ko je bil šele na 12. mestu na lestvici po dveh odigranih tekmah skupinskega dela, se je 27-letnik s to oceno povzpel na sam vrh Castrol EDGE Indeksa, potem ko je prejel tudi nagrado za igralca tekme v Harkovu na tekmi proti Nizozemski. Ronaldo je tako sedaj igralec, ki ga bodo ostali poskušali prehiteti, potem ko je zaenkrat ocenjen s skupno oceno 9.68.

Stvari niso šli po načrtih igralca Real Madrida na njegovih dveh prejšnjih tekmah na tem prvenstvu, ko nobena od njegovih osmih strelov na gol ni našel poti za hrbet vratarja Nemčije in Danske. Njegova vztrajnost se je poplačala na tekmi proti Nizozemski, ko je dosegel svoj prvenec na letošnjem prvenstvu v svojem 14. strelu. Skupno je imel 12 strelov, vključno z blokirani strelom, ob zmagi z 2-1 nad Nizozemsko, kar je največ med vsemi igralci od leta 1980 na evropskih prvenstvih.

Na lestvici Castrol EDGE Indeks Cristianu Ronaldu sledijo Španec David Silva (9.60), Rus Alan Dzagoev (9.53), Šved Olof Mellberg (9.47) in na petem mestu Italijan Claudio Marchisio (9.42). Med zaenkrat najboljše ocenjeno deseterico skupinskega dela evropskega prvenstva 2012 pa je še en igralec Real Madrida in sicer je na 8. mestu Alvaro Arbeloa, ki ima skupno oceno 9.28.