X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najbolj učinkovit vratar na evropskem prvenstvu 2012

Iker Casillas je najučinkovitejši vratar evropskega prvenstva 2012 na Poljskem in v Ukrajini z 90 odstotno uspešnostjo obramb. Tako je na vrhu lestvice vratarjev pred Buffonom (84%) in Joem Hartom (82%), poleg tega pa je tudi vratar, ki je prejel najmanj zadetkov in sicer je do sedaj prejel le en zadetek.

Fantastična obramba Ikerja Casillasa po strelu Rakitića z glavo na tekmi proti Hrvaški ni bil njegov edini zvezdni trenutek na dosedanjem evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini, saj je obranil še 2 nevarna strela na tej tekmi proti Hrvaški, zbral pa je še dve obrambi proti Irski in pet proti Italiji.

Njegov današnji nasprotnik, francoski vratar Hugo Lloris, ki je na lestvici uspešnosti šele na 11. mestu, je za razliko od Casillasa prejel tri zadetke iz petih strelov (62%). Buffon je na drugem mestu z dvema prejetima zadetkoma in enajstimi obrambami, medtem ko je Hart prejel tri zadetki in obranil 14 strelov.