X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najboljši portugalski strelec na evropskih prvenstvih

Portugalska izbrana vrsta bo zaigrala v polfinalu letošnjega evropskega prvenstva, potem ko je v četrtfinalu proti Češki bil edini strelec Cristiano Ronaldo. Napadalec Real Madrid je tako postal najboljši portugalski strelec v zgodovini prvenstev stare celine, skupaj z Nuno Gomesom (6 zadetkov), ob enem pa je tudi trenutno najboljši strelec letošnjega evropskega prvenstva s tremi zadetki, kjer pa si prvo mesto deli z Mariom Gomezom, Dzagoevom in Mandzukićem, kjer pa zadnja dva ne igrata več na prvenstvu.

Cristiano Ronaldo je svoj prvi zadetek na evropskih prvenstvih dosegel v uvodnem srečanju evropskega prvenstva leta 2004 na Portugalskem, ko je njegova izbrana vrsta z 2-1 premagala Grčijo. Na tistem prvenstvu se je nato zadetka veselil še v polfinalu proti Nizozomski (2-1).

Leta 2008 je portugalski as dosegel drugi gol pri zmagi 3-1 nad Češko na drugi tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva v Avstriji in Švici.

Do sedaj pa je na letošnjem evropskem prvenstvu Cristiano najprej dosegel dva pomembna zadetka na zadnji tekmi skupinskega dela proti Nizozemski (zaradi česar se je Portugalska sploh uvrstila v četrtfinale), nato pa je dosegel še edini zadetek v četrtfinalu proti Češki.

ZADETKI CRISTIANA RONALDA NA EVROPSKIH PRVENSTVIH
Leto Tekma Doseženi goli
2004 Portugalska – Grčija (1-2) 1
2004 Portugalska – Nizozemska (2-1) 1
2008 Češka – Portugalska (1-3) 1
2012 Portugalska – Nizozemska (2-1) 2
2012 Češka – Portugalska (0-1) 1