X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Igralci Real Madrida v središču pozornosti na Evru 2012

Real Madrid igralci so v središču pozornosti na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini. Real Madrida ima tako v polfinalu prvenstva stare celine kar deset igralcev, kar je največ med vsemi klubi. Teh deset igralcev je do sedaj dosegla skupaj sedem zadetkov in Cristiano Ronaldo je trenutno s tremi zadetki tudi najboljši strelec prvenstva, medtem ko je Iker Casillas vratar, ki je prejel najmanj zadetkov. Özil je prispeval tri asistence in je eden od najboljših asistentov na prvenstvu.

Karim Benzema je edini igralec Real Marida,  ki se je že moral posloviti od letošnjega evropskega prvenstva, potem ko je njegova Francija v četrtfinalu z 2-0 izgubila proti Španiji. Ne pozabimo pa, da dres Španije nosijo kar štirje igralci Reala in sicer Casillas, Arbeloa, Ramos, Alonso in Albiol. Sicer pa bodo poleg omenjenih v polfinalu igrali še Cristiano Ronaldo, Pepe in Coentrão za Portugalsko ter Özil in Khedira za Nemčijo.

Do sedaj je Cristiano Ronaldo dosegel tri zadetke, Alonsa 2, Pepe in Khedira pa po enega, s čimer je Real Madrid najučinkovitejši klub na prvenstvu poleg Wolfsburgu s sedmimi zadetki. Cristiano je tudi skupaj z Mariom Gomezom (Nemčija) in Dzagoevim (Rusija) ter Mandzukičem (Hrvaška), zadnja dva sta že odšla domov, trenutno najboljši strelec prvenstva s tremi zadetki. Iker Casillas je na drugi strani prejel najmanj zadetkov med vsemi vratarji, potem ko je San Iker prejel le en zadetek, sledijo pa mu Buffon (2) in angleški vratar Hart (3), ki pa je že odpotoval domov. S tremi asistencami pa je na vrhu lestvice asistentov tudi Özil, si pa to mesto deli še s Silvo (Španija) in izločenima Aršavinom (Rusija) in Gerrardom (Anglija).

Igralci Real Madrid so do sedaj osvojili tudi šest nagrad Igralec tekme. Özil in Ronaldo sta omenjeno nagrado prejela po dvakrat in sicer jo je prvi na tekmi Nemčije proti Portugalski in Grčiji, medtem ko jo je Portugalec na tekmi med Portugalsko in Nizozemskem ter ne tekmi med Portugalsko in Češko. Xavi Alonso je bil igralec tekme v četrtfinalu proti Franciji in Pepe v skupinskem delu proti Danski. To pomeni, da je Real Madrid ekipa z največ igralci, ki so na tem prvenstvu prejeli to nagrado in bili s tem ključni igralci svojih reprezentanc.