X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

8 Madridist v idealni 23. evropskega prvenstva

Evropska nogometna zveza (UEFA) je objavila seznam 23. najboljših igralcev evropskega prvenstva 2012 na Poljskem in v Ukrajini, med katerimi je tudi osem igralcev Real Madrida: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Coentrao, Xabi Alonso, Khedira, Özil in Cristiano Ronaldo. Real Madrid je tako najbolj zastopan klub v idealni 23. prvenstva.

Iker Casillas je visoko dvignil pokal najboljšega na stari celini, potem ko je Španija v finalu s 4-0 premagala Italijo. Vratar Real Madrida je čez celotno evropsko prvenstvo prejel le en zadetek in je s tem prejel najmanj zadetkov med vsemi vratarji. Sergio Ramos je bil prav tako ključen igralec pri uspehu Španije, potem ko je z resnimi in samozavestnimi predstavami v obrambi in z dobrimi podajami skrbel za začetke akcij španske izbrane vrste.

Pepe in Coentrao sta bila pomembna v obrambi Portugalske. Pepe je med drugim tudi dosegel prvi zadetek na tekmi proti Danski, Coentrao pa je pokazal vse svoje vrline tako v obrambi, kot tudi v napadu.

Xabi Alonso, Khedira in Özil so opravili veliko dela v svojih reprezentancah na sredini igrišča kot vezisti. Španec je tako dosegel še dva zadetka proti Franciji, kar je Španiji prineslo napredovanje v polfinalu, medtem ko sta Khedira in Ozil bila glavna igralca Nemčije, kjer sta oba zadela po enkrat. Özil je tako zadel iz enajstmetrovke ob porazu Nemčije proti Italiji z 2-0, Khedira pa je zadel proti Grčijio (4-2).

Cristiano Ronaldo je bil eden izmed največjih zvezd prvenstva, potem ko je dosegel dva zadetka za Portugalsko v skupinskem delu proti Nizozemski (2-1), mrežo pa je zatresel tudi na tekmi poroti Češki v četrtfinalu (1-0).

Vratarji: Buffon (Ita), Casillas (Špa), Neuer (Nem).

Branilci: Pique (Špa), Coentrao (Por), Lahm (Nem), Pepe (Por), Ramos (Špa), Alba (Špa).

Vezisti: De Rossi (Ita), Gerrard (Ang), Xavi (Špa), Iniesta (Špa), Khedira (Nem), Busquets (Špa), Özil (Nem), Pirlo (Ita), Xabi Alonso (Špa).

Napadalci: Balotelli (Ita), Fabregas (Špa), Ronaldo (Por), Ibrahimović (Šve), David Silva (Špa).