X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Rudy Fernandez

Rudy Fernandez je ob podpisu svoje nove pogodbe z Real Madrid spregovoril za uradne klubske medije.

Dobrodošel nazaj Rudy. Po nekaj mesecih odkar ste odšli se vračate nazaj v Real Madrid …
Tako je. Sem nazaj, da bi ostal tukaj tri leta in zato sem vesel, da se vračam v ta klub.

Zakaj ste se tako odločili?
Bilo je veliko govorice o vsem tem in imel sem tudi druge ponudbe, vendar pa sem se počutil najbolj cenjenega prav v Real Madridu. Celotna trenersko osebje, odbor in predsednik so dejavno delali za to mojo odločitev in tudi sam si želim biti tukaj. Njihova vztrajnost, kako me cenijo in možnost, da postanem pomemben igralec v ekipi in osvajati naslove, kot jih je vedno Real Madrid, so pomagale k moji odločitvi.

V lanskem letu ste se povezali s svojimi soigralci, kot tudi s trenerskim osebjem in navijači.
Počutil sem se zelo udobno zaradi tega kako klub deluje in sistema, ki ga ima Pablo Laso. Zato sem se odločil vrniti in se osredotočiti na Ligo Endesa.

Vračate se kot steber ekipe.
Preteklost mi je omogočila, da rastem kot igralec in vedno sem čutil pritisk zaradi dejstva, da sem vodilni igralec v vsaki ekipi katere del sem bil. To je dodatni pritisk, ki pomaga igralcem napredovati. Najbolj pomembna stvar je, da imaš soigralce, ki te podpirajo in jaz jih imam. Dodatna stvar, ki jo sam prinašam v ekipo je ta, da sem zmagovalec in da sem izkušenj v teh tekmovanjih. Poznam to ligo in vlogo, ki jo bom igral v Real Madridu. Še naprej bom delal in napredoval, da bi s tem tudi ekipa napredovala.

Kakšni so vaši cilji v tej sezoni?
Osvojil bom naslov, ker je to tisto kar hočem. Zato sem se vrnil v Evropo. Osvojitev naslova pomaga igralcu, da napreduje. V naslednjih treh letih bodo tako dobri kot slabi trenutki.

Evroliga je eden od ciljev ekipe.
To je najbolj pomemben naslov z vsem spoštovanja do Lige Endesa. Evroliga je vplivala na moje odločitev povratka. Vsak igralec si jo želi osvojiti nekega dne. Sam imam sedaj srečo, da igram za zgodovinski in vodilni klub. V letošnjem letu bom osvojili Evroligo.

Slog igre, ki ga goji Las vam ustreza, ker ga poznate zelo dobro.
Ljubim njegovo delo in pomembno je ohraniti jedro ekipe in narediti le nekaj malo sprememb, da bi ohranili enako filozofijo. Osvojitev naslova Copa del Rey in boj za osvojitev Lige Endesa do samega konca dokazuje to. Ekipa ni imela sreče v Evroligi, vendar pa je to pomagalo ekipi, da se je iz tega nekaj naučila. Smo mlada in dobra ekipa.

To je mlada ekipa z izkušnjami …
Štirje od nas igramo za špansko reprezentanco, kar pove veliko. Real Madrid dobro opravlja svoje delo z mešanjem domačih in tujih igralcev, kjer imajo nekateri več in nekateri manj izkušenj. To nam bo pomagalo osvojiti prvenstvo.

Predvidevam, da je osvojitev zlate medalje na olimpijskih igrah prav tako tudi izziv …
Kot igralec moraš vedno umiriti evforijo. Vse poteka dobro, a na olimpijadi bo težko, saj imajo vsi zelo močne ekipe. Pot bo dolga, a talent nam ne manjka.

Navijači so bili navdušeni nad vašo vrnitev. Sedaj se jim boste morali oddolžiti na igrišču …
V mesecih, ki sem jih preživel v Real Madrid so bili spektakularni, saj sem lahko čutil podporo in naklonjenost navijačev. Dejstvo, da je ta klub lahko na vrhu Evrope je prav tako vplivalo na mojo odločitev. Pomembno je, da navijači na vsaki tekmi napolnijo dvorano ne glede na to kaj se dogaja. Morajo uživati v trenutku. V prvih nekaj mesecih smo naredili napredek in ljudi so takoj napolnili dvorano, ker so sami uživali v naši igri. Real Madrid si želi biti uspešen in si želi, da bi navijači znova verjeli v ekipo.