X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Benzema: Tri leta v Real Madridu

Karim Benzema je bil predstavljen kot zadnja okrepitev Real Madrida 9. julija 2009 s strani predsednika Florentina Pereza in Alfreda di Stefana na stadionu Santiago Bernabéu. Več kot 30.000 navijači se je udeležilo predstavitve Francoza. Tri leta kasneje je francoski nogometaš postal eden ključnih igralcev ekipi in eden najboljših napadalcev na svetu.

Karim je prišel v klubu, ko je bil star le 21 let iz francoskega Olympique Lyona, za katerega je igral pet sezon v francoski prvi ligi Ligue 1. V Lyonu se je dobro povezal s svojimi soigralci na igrišču in je bil zato sposoben prenesti težke napore. Pri 20. letih je že bil najboljši strelec francoskega prvenstva, poleg tega pa je dosegel tudi že 12 zadetkov na 19. tekmah Lige prvakov.

Svojo prvo tekmo v dresu Real Madrida je odigral proti Deportivu La Coruña, kjer je Real slavil, Karim pa je začel v prvi postavi belega baleta. Pred tem je bil na pripravah pred sezono tudi najboljši strelec ekipe skupaj Raulom, potem ko sta oba dosegla po 5 zadetkov, medtem ko je svoj prvi uradni zadetek dosegel v tretjem krogu La Lige proti Xerezu po impresivnem preigravanju znotraj kazenskega prostora.

Francoz je od takrat v belem dresu dosegel še 66 zadetkov in je tako potreboval le tri leta, da je izboljšal število doseženih zadetkov iz petih sezon igranja v francoski Ligue 1. Njegova vsestranskost združena s spretnostjo, vizija, vodenje žoge, gibanje med linijami in občutek za zadetke ga uvrščajo med enega izmed najboljših napadalcev na svetu.

Največ zadetkov odkar je prišel v Real Madrid je dosegel v lanski sezoni (2011/12), ko je dosegel 32 zadetkov, s čimer je tudi prehitel Zinedina Zidana ter postal Francoz z največ zadetki v zgodovini La Lige in Real Madrida. Njegove odlične predstave so opazili pri uglednem športnem časopisu France Football, ki ga je izbral za najboljšega francoskega igralca leta 2011.

GOLI KARIMA BENZEMAJA V REAL MADRIDU
Sezona La Liga Copa del Rey Liga prvakov Španski superpokal SKUPAJ
2009/10 8 0 1 0 9
2010/11 15 5 6 0 26
2011/12 21 3 7 1 32
SKUPAJ 44 8 14 1 67