X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinhov RM neporažen na 16. prijateljskih tekmah

Vse odkar je Mourinho v sezoni 2010/11 prevzel Real Madrid je ekipa ostala neporažen na 16. prijateljskih tekmah, ki jih je igrala v teh dveh sezonah. Beli imajo tako bilanco 13 zmag in 3 remije, pri tem pa so dosegli 45 golov (2,8 gola na tekmo) in jih prejeli le 14 (0,9 gola na tekmo). Club América, dvakrat Los Angeles Galaxy, Hercules, Peñarol na pokalu Santiaga Bernabéua in Chivas  Guadalajara, Philadelphia Union, Hertha Berlin, Leicester City, Guangzhou Evergrande, Tianjin Teda, Galatasaray na pokalu Santiaga Bernabéua in reprezentanca Kuvajta so bili tisti tekmeci, ki jih je Real premagal, medtem ko so beli remizirali proti Bayernu München (zmagali potem po streljanju enajstmetrovk), Standard Liegeu in Murcii.

Real Madrid s Josejem Mourinhom na klopi ni izgubil nobeden od 16. prijateljskih tekem, ki jih je igral v zadnjih dveh letih. Beli so tako zmagali kar 13 od njih (81%) in preostale 3 remizirali (19%) ter pri tem dosegli 45 golov (2,8 gola na tekmo) in jih prejeli le 14 (0,9 gola na tekmo). Debi portugalskega trenerja na klopi Reala je bil najboljši uvod k potrditvi te odlične statistike. Real Madrid je tako premagal Club America iz Mehike v San Franciscu (2-3), dva dni kasneje pa je z enakim rezultatom premagal še Los Angeles Galaxy. Na tekmi v poklon Beckenbauerju je Real Madrid remiziral proti Bayernu München (0-0, zmagal je nato po streljanju enajstmetrovk), sledil je še remi proti Standard Liegeu (1-1), zmaga proti Herculesu (1-3) in zmaga proti Peñarolu na pokalu Santiaga Bernabéua za zaključek prijateljskih tekem pred sezono 2010/11. Prijateljska dobrodelna tekma proti Murcii je bila namenjena zbiranju sredstev po potresih, ki so se zgodili v Lorci (2-2) in je bila zadnja prijateljska tekma portugalskega trenerja  na klopi Real Madrida, ki jo je remiziral.

16 PRIJATELJSKIH TEKEM JOSEJA MOURINHA Z REAL MADRIDOM
NASPROTNIK STADIUM REZULTAT
Club America Candlestick Park (San Francisco) 2-3
Los Angeles Galaxy Rose Bowl (Los Angeles) 2-3
Bayern München Allianz Arena (München) 0-0
Standard Liege Stade de Sclessin (Liege) 1-1
Hercules Rico Pérez (Alicante) 1-3
Peñarol Santiago Bernabéu 2-0
Selection of Murcia New Condomina (Murcia) 2-2
Los Angeles Galaxy LA Memorial Coliseum (Los Angeles) 1-4
Chivas Guadalajara Qualcomm Stadium (San Diego) 0-3
Philadelphia Union Lincoln Financial Field (Philadelphia) 1-2
Hertha Berlin Berlin Olympic Stadium (Berlin) 1-3
Leicester City King Power Stadium (Leicester) 1-2
Guangzhou Evergrande Tianhe (Guangzhou) 1-7
Tianjin Teda Tianjin Olympic Stadium (Tianjin) 0-6
Galatasaray Santiago Bernabéu 2-1
Reprezentanca Kuvajta Kaifan Stadium (Kuvajt) 0-2

V lanski sezoni so beli odigrali devet prijateljskih tekem. Los Angeles Galaxy, Chivas Guadalajara in Philadelphia Union so bili tekmeci Real Madrid na ameriški turneji in vsi trije so morali priznati premoč Realu. Hertha Berlin in Leicester City sta bili naslednji dve žrtvi pred potovanjem Reala na Kitajsko, kjer so beli premagali še Evergrande Guangzhou in Tianjin Teda. Galatasaray je bil poražen na pokalu Santiaga Bernabéua, kar je bila zadnja prijateljska tekma pred sezono, nato pa so v lanski sezoni beli igrali prijateljsko tekmo še proti reprezentanci Kuvajta in prav tako slavili zmago.