X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Butragueño

Benfica in Real Madrid bosta 27. julija odigrala prijateljsko tekmo na stadionu Luz v Lizboni na peti izvedbi pokala Eusebio. Direktor za institucionalne odnose Emilio Butrgaueño se je udeležil predstavitve te tekmi, pri čemer je spregovoril tako o tekmi, kot tudi o Cristianu Ronaldu.

“Upamo, da bo na tekmi 27. julija odlično vzdušje, da se bomo na ta način poklonili enemu od najboljših igralcev v zgodovini nogometa. Real Madridu je v čast sodelovati na tej tekmi. Imamo odlične odnose z Benfico, ki je zgodovinsko gledano odlična ekipa in vse to bo le še okrepilo naše osnose.” 

“Zelo nam je žal zaradi bolezni Eusebia in upamo, da se pozdravi v najkrajšem možnem času. Mislim, da je on predstavnik Benfice, kot je pri nas to Alfredo di Stefano. Igral je v slavnih časih med šesdesetimi leti prejšnejga stoletja in je bil vodja čudovite ekipe. Ima veliko vrednot in tudi željo po napredovanju, ki jo pridno prenaša na prihodnje generacije.” 

“Upam, da se bosta Real Madrid in Benfica soočila iz oči v oči v finalu v bližnji prihodnosti, tako kot smo se soočili v letu 1962. Upam samo, da bo tokrat rezultat drugačen! Zelo smo hvaležni Benfici za njihovo gostoljubje, saj so odlični gostitelji.” 

“Cristiano Ronaldo je dosegel 46 golov na 38 tekem v lanski sezoni, kar je v povprečju več kot en gol na tekmo. Sedaj smo se že navadili na vse te številke, vendar pa mi, ki smo bili igralci vemo, kako težko je doseči gol na eni od treh tekem. To je res neverjetno, da doseže gol na praktično vsaki tekmi. Portugalski navijači bi morali biti ponosni na Cristiana, saj je vzor profesionalizma.”