X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Granero

Esteban Granero je po treningu pred novo sezono spregovoril z mediji na v novinarski sobi na Valdebebasu, pri čemer je spregovoril tudi o svojih občutkih kot posameznik in kot del Real Madrida pred novo sezono.

Bela enajstica je na začetku novinarske konference spregovoril o ciljih ekipe za prihajajočo sezono: “Pred nami je veliko izzivov na kolektivni ravni; glavni izziv ekipe pa je biti še boljši kot lani, ki je bila zelo dobra sezona.” Na osebni ravni pa v svoji petnajsti sezoni v klubu upa, da bo lahko še naprej prispevala svoj delež ekipi. “Želim še naprej napredovati in se uveljaviti v ekipi. Nisem razmišljal o odhodu in nisem razmišljal le samo o nadaljevanju z enako vlogo v ekipi. Želim igrati bolj pomembno vlogo tako kot vsak nogometaš. Zaradi tega tudi treniram in to je tisto kar bom poskušal doseči. Imam veliko pričakovanj od tega, da si bom izboril svoje mesto in da bom pomemben del ekipe.”

Na vprašanje, ali bo Real Madrid ekipa, ki jo bo potrebno premagati v tej sezoni, je Granero odgovoril, da bo: “To težko prvenstvo in Real Madrid bo ekipa, ki jo bo potrebno premagati. Število zadetkov in točk, ki smo jih dosegli v lanski sezoni so skoraj nedosegljivi, vendar pa se bomo borili, da jih še izboljšamo. Glede na lansko statistiko prvenstva je malo prostora za napredek, ker je bilo tako nepozabno prvenstvo. Prav tako bomo poskušali napredovati v drugih tekmovanjih. Real Madrid bo ekipa, ki jo bo potrebno premagati še več naslednjih let, ne samo v letošnjem letu.”

Glede okrepitev, ki lahko še pridejo je vezist Real Madrida dejal, da je “To klubska odločitev. Dobri igralci so vedno dobrodošli v Real Madridu. Vsako leto igralci pridejo in gredo, zato je pomembno, da ekipa postane močnejša vsako leto. Izboljšanje lanske ekipe je težko. Tisti, ki bodo prišli bodo prišli, sami pa smo vedno odprtih rok za boljši Real Madrid.”

Na vprašanje o tem, da se njegova pogodba izteče leta 2013 in o možnostih podaljšanja, je Granero pojasnil, da se počuti zelo dobro v Real Madrid. “To ni problem. To je moja 15. sezona v klubu in ni dvoma, da mi je všeč tukaj in tukaj ne bo problema. Če si bo Real Madrid želel, da bom bil tukaj, potem bom ostal tukaj.” Nazadnje je spregovoril že o nagradi Ballon d’Or: “Nekoliko je nepošteno, da bo nagrado prejel posameznik in ne ekipa. V lanski setoni je bila ena ekipa veliko boljša od ostalih, potem ko je podrla veliko rekordov in zato bi bilo pošteno, če bi jo dobil igralec iz te ekipe. In ta ekipa je naša ekipa. Nagrado bi morala romati v našo ekipo, v kateri je veliko igralcev, ki si jo zaslužijo.”