X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Oviedo 1 – 5 Real Madrid

Real Madrid je brez težav slavil na prvi pripravljalni tekmi na sezono 2012/2012 proti Realu iz Ovieda. Realu so ob odsotnosti igralcev prve ekipe, do zmage pomagali igralci iz mladinske šole. V prvem polčasu je blestel Lucas Vazquez, ki je bil skupaj z Angelom Di Mario, tudi eden izmed najboljših posameznikov na tekmi. Real Madrid je na tekmi uspel zmagati, obenem pa je s svojo igro navdušil 20.000 navijačev, V petek se bo Real v Lizboni pomeril s talentirano ekipo Benfice.

Mourinho je v Asturijsko prestolnico odpotoval z 22imi igralci, od katerih jih je večina prišla iz akademije. Trener Reala je tekmo začel z začetno enajsterico, v kateri sta bila le dva igralca prve ekipe, Adan in Granero, ki je nosil tudi kapetanski trak. Ostanek ekipe so sestavljali igralci iz mladinske šole.

Merengueji so tekmo začeli s sistemom 4-3-3, v konici napada je nasprotnike ogrožal Morata. Oviedo je tekmo začel zelo napadalno, Merengueji pa so takoj pokazali, da so prišli po zmago. V osmi minuti je do priložnosti prišel Lucas Vazquez, ki se je po podaji Ivana znašel pred vratarjem Barriom in zadel za vodstvo Reala z 1 – 0. Oviedo je nato začel pritiskati v želji po izenačenju, ob tem pa je puščal veliko prostora v obrambi. Dve priložnosti za povišanje vodstva sta se tako ponudili Morati, vendar novopečenemu napadalcu prve ekipe Reala ni uspelo zadeti. V 23. minuti je iz razdalje poskušal Juanfran, ki je za malo zgrešil vrata nasprotnika.

V 38. minuti je Real povedel z rezultatom 2-0. Morata je podal žogo v prostor do Denisa, ki je stekel v kazenski prostor in rutinirano premagal nasprotnega vratarja. Dve minuti kasneje je Real vodil že z rezultatom 3-0, potem ko je Lucas Vazquez uspel še tretjič premagati nasprotnega vratarja. Ob zadetku je imel tudi nekaj sreče, saj se je žoga v gol odbila po dotikih Granera in Pascuala. S takšnim rezultatom se je prvi polčas tudi končal.

Drugi polčas je Real začel s spremenjeno začetno enajsterico. Izmed tistih, ki so odigrali prvi polčas, sta na igrišču ostala zgolj Alex in Granero. Jesus, Nacho, Varane, Fabinho, Lass, Di Maria, Higuain, Calleyon in Rios pa so vstopili v igro. Higuain je imel v 49. minuti priložnost za zadetek, vendar mu je strel obranil Barrio. V 52. minuti je Oviedo uspel rezultat zmanjšati na 1-3, po tem, ko je po lepem preigravanju uspel zadeti v nebranjeno mrežo. Zadetek je na noge spravil domače navijače. Odgovor Reala je prišel v 55. minuti, ko je napako domačega vratarja izkoristil Di Maria in klub iz prestolnice povedel v vodstvo s 4 -1.

Tekma se je nato spremenila v spektakel, saj sta obe ekipi odločno napadli. Jesus je v 59. minuti odlično obranil enajstmetrovko, ki jo je streljal Manu Bust. Najstrožja kazen je bila dosojena zaradi igranja z roko Nacha. Oviedo se kljub temu še vedno ni predal in je bil neprestano nevaren za vrata Reala, vendar igralci Ovieda niso bili uspešni pri zaključevanju akcij. Real Madrid je na drugi strani v 73. minuti povedel z rezultatom 1- 5. Na gol je streljal Higuain, žoga pa se je nato odbila do Di Marie, ki je rutinirano zadel. Tempo tekme je nato počasi začel padati in igralci so zgolj še čakali na zadnji sodniški žvižg. Callejon je imel v 87. minuti priložnost, da bi zabil še šesti zadetek za Madrižane, vendar je za las zgrešil okvir vrat. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi.

 Real se bo v petek pomeril z Benfico, nato pa bo odpotoval na priprave v ZDA.

STATISTIKA:

1 – REAL OVIEDO: Dani Barrio; Candela, Juanpa, Negredo, Owona; Aitor Sanz, Pascual, Íker Alegre, Martins; Manu Busto in Diego Cervero. V drugem polčasu: Jandrín, Jairo Cárcaba, Coutado, Rúa, Chapi, Jaime, Lennin, Adrián, Efrén in Borja.
5 – REAL MADRID: Adán; Juanfran, Mateos, Iván, Casado; Álex Fernández, Mosquera, Granero; Denis, Morata in Lucas. V drugem polčasu: Jesús, Lass, Di María, Varane, Callejón, Ríos, Nacho, Higuaín, Pacheco in Álvaro.

GOALS:
0-1
(min. 9): Lucas.
0-2 (min. 38): Denis.
0-3
(min. 40): Granero.
1-3 (min. 52): Martins.
1-4 (min. 55): Di María.
1-5 (min. 74): Di María.