X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Eusebio

Eusebio je prava legenda evropskega nogometa. Osvojil je 11 naslovov prvaka Portugalske, zlato žogo, dvakrat pa si je prislužil tudi zlato kopačko. Eusebio, ki ga FIFA ga smatra za enega najboljših igralcev 20. stoletja, je spregovoril pred prijateljsko tekmo med Benfico in Real Madridom, ki se bo v okviru pokala Eusebio odigrala 27. julija.

Kako se boste počutili, ko se bosta 27. julija spopadla Real Madrid in Benfica in to na tekmi, ki nosi vaše ime?

Zelo sem zadovoljen, da najboljši španski klub, Real Madrid, prihaja v Lizbono, kjer bo igral za lovoriko z mojim imenom. Sem počaščen in vesel za navijače Benfice, saj bodo imeli priložnost videti na delu najboljšo ekipo na svetu in to na domačem stadionu. Menim, da bo stadion nabito poln. To bo velika tekma za Benfico, Lizbono in predvsem zame. Rad bi se zahvalil Benfici za organizacijo takšne izjemne tekme.

Večkrat ste dejali, da je eno izmed vaših največjih razočaranj dejstvo, da v svoji karieri niste nikoli oblekli dresa Reala.

Žalosten sem bil, ker nikoli nisem dobil te priložnosti. Sanjal sem o tem, da bi postal igralec Real Madrida. Imam veliko spoštovanja do kluba in do mojega idola, Alfreda di Stefana, ki je postal  prava ikona Real Madrida. Alfreda di Stefana zelo spoštujem. Večkrat sem govoril z njim in lahko zatrdim, da je ravno tako dober človek, kot je bil igralec.

Kakšne spomine imate na tekme, ki ste jih odigrali proti Di Stefanu?

Nikoli ne bom pozabil finala leta 1962. Takoj ko se je tekma končala sem razmišljal zgolj o tem, da bi ga prosil za dres in ne na proslavljanje. Zmagali smo z rezultatom 5 -3, vendar je bil Di Stefanu kljub porazu zelo prijazen in še danes imam njegovo majico.

Kaj menite o trenutni ekipi Reala iz Madrida?

Dejstvo, da je Real Madrid aktualni španski prvak, pove vse. Real ima za sabo izjemno sezono, glede na napredek, ki ga kaže ekipa, pa je lahko naslednja sezona še boljša.

Vaš rojak, Jose Mourinho, je tvorec uspeha Real Madrida.

Mourinho opravlja fantastično delo. Je izjemen trener, najboljši na svetu.

Cristiano Ronaldo ima za sabo izjemno sezono v dresu Reala in tudi v dresu Portugalske…

Je fantastičen igralec, za katerim je izjemna sezona. Ima vse, odličen je v vseh aspektih igre. Je zelo, zelo dober.

Tekma bo posebna tudi za Coentraa, ki je pred prestopom v Real igral za Benfico.

Fabio je že pokazal njegove nesporne kvalitete in lahko nekega dne postane najboljši na svojem igralnem položaju. Trenutno je na pravi poti, saj igra za Real Madrid, kjer se lahko največ nauči in najbolj napreduje.

Kaj menite o Pepeju in Carvalhu, ki sta prav tako vaša rojaka?

Pepe je odličen branilec in izjemen igralec. Je hiter, dober v zračnih dvobojih in zanesljiv. Carvalho ima veliko izkušenj in v ekipo vnaša mirnost.