X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Iker Casillas

Iker Casillas je bil prvi igralec Real Madrida, ki je spregovoril za medije v prostorih UCLA. Kapetan, ki se je ekipi pridružil po osvojenem naslovu Evropskega prvaka, je govoril o Mourinhu, ki letos začenja s tretjo sezono v klubu: “Dokler ga ne spoznaš se ne zavedaš, da ni niti približno takšen kot ga predstavljajo mediji. Je predan trener, ki iz vsakega igralca uspe dobiti najboljše. Klub je seveda imel prav, ko ga je zaposlil. Ima jasen cilj, v Madridu pa se počuti kot doma. Upamo, da bo to trajalo dolgo časa.”

San Iker je analiziral sezono, ki se je pravkar pričela in priznal, da si želi osvojiti vse naslove: “Želimo napraviti še en korak naprej, podobno kot smo to storili v obeh sezonah odkar je trener Mourinho. Želimo okrepiti ekipo, imamo več odgovornosti, več izkušenj in želimo si osvojiti vse naslove; najprej se bomo borili za Španski super pokal, nato moramo ubraniti naslov ligaškega prvaka, osvojiti si želimo tudi Španski pokal in Ligo prvakov, ki se nam zadnja leta tako izmika.”

Casillas je prepričan, da je ekipa dovolj dobra in dovolj pripravljena, da osvoji La Decimo: “Z ekipo, ki jo imamo, navijači, stadionom, si zaslužimo osvojiti Ligo prvakov. Smo na pravi poti, naša ekipa je mlada in zelo izkušena. Izkušnje iz preteklih dveh let nam bodo prišle prav. Nismo obsedeni z osvojitvijo Lige Prvakov, saj se moramo najprej osredotočiti na Španski super pokal, nato pa na prve tekme La Lige.”

Kapetan bo, tako kot njegovi soigralci, storil vse kar je mogoče, da bo osvajal naslove: “Ekipo že imamo, v njej so dobri igralci, ki imajo več izkušenj kot so jih imeli pred dvema letoma. Vsi igralci so pomembni in vsi bodo dobili priložnost za dokazovanje. Čaka nas zelo dolga sezona, vendar sem prepričan, da se s to ekipo lahko borimo za vse naslove.”


Vratar je nato pohvalil branilce Real Madrida, predvsem pa spremembo igralnega položaja Sergia Ramosa: “Mislim, da je obramba, ki jo sestavljajo Pepe, Sergio, Varane, Albiol, Arbeloa, Coentrao in Marcelo dovolj dobra in ne potrebuje nobenih okrepitev. Ramos je v prejšnji sezoni bil neverjeten. Izjemno dobro se je znašel v jedru obrambe in odigral vrhunsko sezono.Veseli smo, da smo “odkrili” tega centralnega branilca, ki v obrambo prinaša potrebno ravnovesje.”

Ko je bil povprašan o mladinskem pogonu, je Casillas pokazal veselje ob rezultatih, ki so jih igralci Castille dosegli v prejšnji sezoni in z delom, ki so ga opravili s prvo ekipo: “Zelo sem vesel za Castillo, ki se je uvrstila v Ligo Adelante, prav tako kot tudi za Real Madrid C, ki bo igral v Segundi Division B. To je zelo pomembno za igralce, ki se bodo razvijali in pridobivali izkušnje. Mladinske ekipe so pomembne za Real.”


O rivalstvu z Barcelono je Iker povedal tole: “V moji glavi je jasno, da je Real Madrid postal veliko močnejši in da je na pravi poti. Barcelono smo premagali v Španskem pokalu pred dvema letoma, letos pa smo jih premagali še v La Ligi, katero smo po mojem mnenju zasluženo osvojili. Po mojem mnenju je moja ekipa in moji igralci najboljši.”

Seveda se Casillas ni uspel izogniti vprašanjem o morebitni osvojitvi Zlate žoge: “Vedno je pomembno, ko ljudje govorijo o tebi in tudi vratarji so vedno del igre. Ne strinjam se z ljudmi, ki govorijo, da se nogomet igra zgolj z nogami. Obramba je prav tako pomembna kot zadnja podaja ali zadetek. Na stvari moramo gledati bolj pošteno, čeprav se vsi osredotočajo zgolj na Ronalda in Messija, ki sta res razred zase. Španski nogometaši se vedno bolj pogosto pojavljajo v ožjem izboru za Zlato žogo.”

Iker je nato komentiral še dogajanje povezano s Kakajem in Modričem. O Brazilcu je povedal tole: “Želimo mu pomagati. Za nas je pomembno, da je igralec njegovega kova del ekipe, Želimo si, kot soigralci in profesionalci, le najboljše zanj. Je vzor za vsem nam.” O morebitnem prestopu Hrvata pa je povedal tole: “Luka poznam, gre za izjemnega igralca. Dobro se je odrezal na Evropskem prvenstvu in če Real Madrid ter Jose Mourinho menita, da bi bil dober nakup za klub, potem mora za to biti dober razlog. Trener vedno dela za dobro kluba in če nam Modrič lahko pomaga storiti korak naprej pri razvoju ekipe, potem je dobrodošel.”


Kapetan je nato spregovoril še o srečanju z Mehiškim klubom Santos Laguno, ki se bo odvijalo v Las Vegasu: “Želimo, da ljudje uživajo v mestu, ki ima drugačno atmosfero. Sem smo prišli, da se pripravimo na osvojitev prvega naslova v tem letu in prve ligaške tekme. Santos Laguna je že pričel z njihovim prvenstvom in zaradi tega nam ne bo lahko. To smo videli že proti Benfici. Potrudili se bodo po najboljših močeh.”

Na koncu je vratar komentiral še nedavno osvojeno Evropsko prvenstvo: “Ko osvajaš naslove, misliš manj nase in več na druge ljudi. Imel sem srečo, da sem osvojil veliko naslovov s klubom in reprezentanco. Osrečevanje ljudi daje pomen naslovom. Pomembno je, da se vsak dan zbudim z enakimi ambicijami po osvajanju naslovov, ko enkrat te želje več ne bo, potem več ne bi smel biti tukaj.”