X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predavanje Mourinha na UCLA

photobucket.com

José Mourinho, trener Real Madrida, z 19 nacionalnimi in mednarodnimi naslovi v malo več kot desetletju je predaval pred 200 ameriškimi trenerji. V več kot dveh urah je portugalski trener in vsak član njegovega trenerskega štaba skušali odgovoriti, kaj je verjetno najbolj zapleteno vprašanje v sodobnem nogometu dan: Razlog za njegov spektakularen uspeh.

Pod naslovom “Mourinhov način” je trener Real Madrida v angleščini predstavil svojo motivacijo, ki ga je pripeljala na sam vrh trenerskega poklica: “Težko je razložiti razloge našega uspeha, v moji karieri so me že velikokrat vprašali to vprašanje, predvsem me to sprašujejo mediji. Kakovosti, enotnosti, strast, delovne metode … tukaj ne gre samo za en ali dva razloga. Obstaja veliko dejavnikov za uspeh in vsi ti se morajo združiti v eno.”

Od te točke naprej je José Mourinho zajel bistveno temo predavanja, kot je karizmatično vodstvo, širok obseg dela, intelektualne stimulacije, itd, vse vidike, ki so “ključnega pomena za razvoj in uspeh ekipe”. V zvezi s timskim delom je trener belega baleta o tej temi predaval kar nekaj časa, vendar pa pri tem ni pozabil na šalo ali dve: “Sam nisem glavni niti doma, saj je tam glavna moja žena. Kako naj potem vodim svoj klub? Ko vsi napredujejo v isti smeri in vidim, da to res počnejo, potem sem sam zelo vesel in vse je veliko lažje.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Na tem predavanju so sodelovali tudi Rui Faria, Aitor Karanka, Silvino Louro, Luis Campos, Santiago Lozano, Carlos Lalín in José Morais, ki so popestrili predavanje s svojimi pogledi na celotno formulo uspeha.

Joe Cummings, direktor nacionalnega združenja športnih trenerjev Amerika, je povzel veliko zadovoljstvo tistih, ki so se udeležili predavanja portugalskega trenerja: “To je blagoslov za nas, da nam Mourinho predava. Vse od  prvega trenutka, ko smo stopili v stik z njim, je sam Mourinho pokazal, da je zelo pripravljeni sodelovati z nami. Je najboljši trener in se zaveda svoje odgovornosti do nogometa, tako v Ameriki in po svetu.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Ralph Polson, predsednik NSCAA, je podprl to mnenje: “Privilegij je, da je z nami najboljši trener na svetu. Po njegovem predavanju sam bolje razumem njegovo nogometno filozofijo in značaj. On je najboljši trener na svetu.”

Ian Barker, direktor za učenje trenerjev NSCAA, je izkazal tudi svojo hvaležnost za predavanje Mourinha: “To je osvežujoč za ameriške trenerjev, da vidijo nekoga kot je on, da je pripravljen deliti svoje ideje s trenerji, ki se morajo še veliko naučiti. Sam sledim njegovi karieri in sedaj ko je v najboljši ekipi na svetu, se zavedam pomena in zaslug, štirih osvojenih najpomembnejših lig na svetu.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com