X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alvaro Arbeloa

Čestitke ob podaljšanju pogodbe. Verjetno ste zadovoljni…

Sem več kot zadovoljen. V čast in ponos mi je biti del tega kluba. Dejstvo, da sem pogodbo podaljšal do leta 2016, zame predstavlja nepopisno veselje. Presrečen sem, da ima klub zaupanje vame in upam, da se bo tako tudi nadaljevalo.

To zaupanje kluba v Vaše sposobnosti prihaja ob enem boljših trenutkov Vaše kariere.

Prihaja ob dobrem času. Stvari se zame dobro odvijajo in ponosen sem, da sem tu. Zelo sem vesel, da klub zaupa vame.

Vaš cilj upokojitve pri Realu se zdi zdaj veliko bližje…

V tem klubu se je težko upokojiti, saj klub vedno stremi k najboljšim igralcem na svetu, v zrelejših letih pa je težko igrati na najvišjem nivoju. V tem trenutku igralci podaljšajo pogodbe večkrat, kot se je to dogajalo v preteklosti. Upam, da to ne bo moje zadnje podaljšanje pogodbe z Realom.

Smo pod vodstvom Joseja Mourinha videli najboljšega Alvara?

S “šefom” na čelu se počutim zelo dobro. Vedno je imel veliko zaupanja vame. Prišla so obdobja, ko sem igral več in obdobja, ko sem igral manj, vendar sem vedno čutil trenerjevo zaupanje vame. Mourinho je iz mene potegnil najboljše.

Kaj je bil ključ do zagotovitve svojega mesta pri Realu in v reprezentanci?

To bi morali vprašati trenerja, vendar se vedno trudim po najboljših močeh. Imamo trenerja, ki od nas na vseh treningih in tekmah zahteva našo 100% predanost. Ima zmagovalno mentaliteto in to se vedno jasno izraža. Mourinho me je naredil boljšega in mi pomagal pri izboljševanju mojih igralskih sposobnosti. Seveda sem mu zelo hvaležen.

Kakšni so cilji vaše ekipe v letošnji sezoni?

Isti kot vsako leto. Pri Real Madridu se je vedno potrebno boriti za vse naslove. Vemo kako težko je, ampak v lanski sezoni smo prišli do končne faze vseh tekmovanj in letos si želimo ta dosežek ponoviti. Jasno, Liga prvakov je za navijače zelo posebna, vendar želimo obdržati naslov španskih prvakov v naših nogah, kar bo najtežje, saj je potrebno biti konstanten skozi celotno sezono. Želimo si osvojiti tudi španski pokal. Upamo na osvojitev vseh treh naslovov, prav tako pa si želimo osvojiti tudi Super pokal. Potrudili se bomo po najboljših močeh.

Pri tem klubu je osvajanje lovorik obvezno. Ali čutite pritisk ob igranju za ekipo Reala?

Pri Realu je zmeraj bilo prisotnega veliko pritiska in tako bo ostalo tudi v prihodnje. Vsako leto bomo ciljali na osvojitev novih naslovov, več jih bomo osvojili, srečnejši bomo. To sezono ne bo nič drugače. Lansko leto smo bili za en korak oddaljeni od finala Lige prvakov in to sezono jo lahko osvojimo. Menim, da ni prisotnega nič več pritiska, kot ga je bilo v preteklih letih.

Prvi bo na voljo naslov Španskega super pokala proti Barceloni….

To tekmovanje je na sporedu zelo zgodaj, ko pripravljenost ekip še ni na željenem nivoju. Vedno se je lepo boriti za naslov proti ekipi kot je Barcelona, ki je odličen nasprotnik. Upamo, da bomo v tekmi uživali in osvojili naslov.

Za konec, kakšno sporočilo imate za navijače Real Madrida?

Srečen sem, ker sem lahko del tega kluba, prav tako sem zelo hvaležen za naklonjenost navijačev. Upam da bom to naklonjenost uspel upravičiti na igrišču.