X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Pepe

Pepe je za medije spregovoril po prvem treningu tretjega dne v kampu UCLA. Branilec Real Madrida je pohvalil dobro vzdušje, ki vlada v slačilnici in analiziral osvojeno La Ligo: “Točke, ki smo jih dosegli in zadetki, ki smo jih zabili, kažejo na to, da smo si zaslužili osvojiti prvenstvo. Pokazali smo, da smo zelo kvalitetna ekipa in da ko moramo igrati, igramo zares in ko se je potrebno boriti za zmago, se borimo zares. Igralci smo med sabo zelo povezani in ravno zaradi tega smo osvojili najboljše prvenstvo na svetu.”

Portugalec, ki začenja s šesto sezono pri Realu iz Madrida je spregovoril tudi o motivaciji ekipe za prihodnjo sezono: “Vsi se že veselimo prihajajočih treningov. Ob začetku sezone želimo biti na visokem nivoju pripravljenosti in vedno, ko Real Madrid začne s sezono, se mora boriti za vse lovorike. Sedaj se že boljše poznamo, Mourinho nas bo vodil že tretje leto. Razumemo njegovo mentaliteto in smo pripravljeni za poskus osvojitve vseh lovorik. Po vsakem treningu smo še v boljšem položaju za osvajanje lovorik.”

Pepe je spregovoril tudi o Joseju Mourinho: “Mourinho je trener, ki od nas veliko zahteva, saj želi, da smo sposobni zmagovati. V času, ki ga je preživel v Madridu je pokazal, da veliko ve, da nas pozna in da si še vedno želi osvajati lovorike.”

Spregovoril je tudi o Xabiju Alonsu, ki ni zaključil jutranjega treninga: “Normalno je da se na treningih pripetijo tudi takšne stvari. Prišlo je do udarca, vendar je že obiskal zdravnika in menim, da se bo udeležil popoldanskega treninga.” Pepe je omenil tudi Kakaja: “Je odličen igralec in del naše ekipe. Zelo sem vesel, da je tukaj. Je igralec Real Madrida in zato ga moramo ceniti.”

Novinarji so ga nato povprašali o njegovem položaju v klubu, prav tako pa tudi o položaju Coentraa: “Ko sem prispel v Madrid se je o mojem prestopu veliko govorilo. Prilagodil sem se in na koncu se je vse dobro izteklo. Ljudje me imajo radi in so do mene prijazni. To prijaznost imam res rad. Fabio ne rabi dokazovati ničesar. Je izjemen nogometaš, zelo mlad, za sabo ima odlično Evropsko prvenstvo. Celotno kariero je preživel na Portugalskem, njegova izkušnja pri Zaragozi pa je bila nekoliko slabša. Nihče si ne more zatiskati oči pred njegovimi sposobnostmi, je pa res, da je težko igrati za Real Madrid. Ljudje ga morajo podpirati in imeti z njim potrpljenje. Lahko nam je v čast, da imamo v ekipi Reala, skupaj z Marcelom, dva najboljša leva bočna igralca na svetu.


Pepe je nato pokomentiral tudi govorice o prestopih, ki krožijo v medijih: “Trener točno ve kaj ekipa potrebuje. S tem se bosta ukvarjala trener in predsednik. Witsel je odličen igralec, ki mu gre v njegovi ekipi vse od nog. V primeru, da bo prišel v Madrid, ga bomo topli sprejeli, če ne, pa mu želim vso srečo. Lansko leto smo ligo osvojili z istimi igralci, kot so nam na voljo zdaj.”

Na koncu se je odličen branilec dotaknil še vedno bolj zanimivih dvobojev v Ameriki: “To je moja tretja predsezona v Ameriki in vsako leto spoznam, da so nasprotni igralci boljši. Nogomet je univerzalen.”