X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ramos

Sergio Ramos preživlja “eno izmed mojih najboljših obdobij v življenju, tako profesionalno in osebno, in zato želim profesionalno še napredovati ter osvajati naslove”. Španski reprezentant pri tem priznava, da “se veliko naučim od Mourinha”, je pohvalil svojega trenerja: “On ve veliko o nogometu in tudi na osebni ravni me je veliko naučil. Dobri nasveti ti pomagajo rasti kot oseba in zato je privilegij imeti trenerja kot je Mourinho.”

Branilec iz Seville ni skrival želje ekipe, da bi začeli novo sezono pri čemer so prisotna tudi čustva: “Nogometaš mora biti vedno ambiciozen in poskušati osvojiti naslove vsako leto. Trenirali smo res zelo trdo lani in sedaj je naš cilj obraniti naslov lige in da spet začnemo ponižno iz nič. Kdo je boljši za dosego tega kot Mourinho, ki pozna ekipo od znotraj in dobi le najboljše iz vsakega igralca.”

Na vprašanje o tem katere vidike igre je njegova ekipa izboljšala v primerjavi s prejšnjo sezono, je bil Ramos jasen: “Napreduješ v daljšem časovnem obdobju tako osebno in profesionalno. Na vsakem treningu, s svojo filozofijo, se boljše razumemo med seboj in imamo zato več samozavesti zaradi našega trenerja. Obstaja le nekaj ekip, ki lahko izvede takšne protinapad kot jih Real Madrid in izboljšali smo še raven ekipe, tako v smislu napada kot  obrambe.”

Na vprašanje o možnostih osvojitve Lige prvakov v tej sezoni je branilec Real Madrida dejal: “To je tekmovanje, ki ga še moram osvojiti in počutim se res dobro, tako osebno kot profesionalno. To je eno izmed mojih najboljših obdobij v mojem življenju, tako profesionalno in osebno, in zato želim še napredovati ter osvajati naslove.V nogometu ne moreš živeti v preteklosti. Smo na začetku poti in smo zelo veseli, da lahko to tudi storimo. Imam nedokončane posle z Ligo prvakov in zato moramo trdo delati, da pridemo do finala. To so sanje, ki jih sam še ne poznam, saj jih moram še sam doživeti.”

Njegov prehod na mesto centralnega branilca je bil fantastičen. Kljub temu pa Ramos le sledi naročilom trenerja in če bo potrebno bo zelo vesel znova igral na bočnem branilskem položaju: “Zame je vsako leto nov izziv. Nikoli ne veš, če me bo ekipa ponovno uporabila na tem položaju. Sem bolj odločen v osrčju obrambe, vendar pa prav tako uživam v igranju na boku in če bom moram igrati na boku vsake toliko časa, potem poznam to igralno mesto zelo dobro in imam imam dobre spomine na igranje na boku.”

Nagrada Ballon d’Or in imenovanja njegovih dveh soigralcev za dva od morebitnih zmagovalcev, Casillas in Cristiano Ronaldo, je bila naslednja tema za španskega reprezentanta: “Ne vem kaj naj rečem o tej temi, saj pri tem ni jasnih meril, ko gre za to kdo dobi nagrado Ballon d’Or. Bilo bi pošteno, da jo dobi branilec ali vratar. Kako ne morem nagraditi Casillasa? Samo en vratar jo je osvojil pred tem in sam bi jo dal Casillasu, ker lahko vedno računamo na njega kot vratarja in kot kapetana. On je najboljši na svetu. Toda hkrati kako naj ne dam nagrade Cristianu Ronaldu? Nikogar ni, ki bi bil podoben njemu in on dela razliko na  igrišču.”

V zvezi s Kakájem ima za povedati le dobre stvari o Brazilcu: “Nisem opazil nič čudnega pri njegovem odnosu. Je moj ekipni soigralec in prijatelj, ki je sedaj član ekipe že nekaj časa. Ne verjamem, da ima pomisleke glede svoje prihodnosti ali kaj slabega kot je to. On je profesionalec na vsakem treningu in velik nogometaš. Vsi ga imamo radi in ga podpiramo.”

Na vprašanje o ekipi in možnih okrepitvah je izjavil: “Ekipa je praktično dokončna. Ni bilo veliko odhodov ali prihodov, vendar pa smo odprti za vse. Imamo odlično ekipo z neverjetnimi nogometaši in eden ali dva bosta še prišla. Lahko se bo prilagoditi. Všeč mi je nogomet in dobri nogometaši in Modrić je eden izmed njih. Trenutno ne igra v tej ekipi in ne morem reči nič več kot le to. Če se bo nam pridružil bo prinesel nekaj v ekipo.”

Ramos je spregovoril tudi o rivalstva z Barcelono in o španskem superpokalu: “Še prezgodaj je, da bi začeli govoriti o Barceloni. V zadnjih nekaj letih so si želeli zmagati vse naslove, tako kot mi, ampak v tem trenutku sem osredotočen le na svojo ekipo. Superpokal je naslov in to bo v celoti drugačna izkušnja.”

Na koncu se je skliceval še na komentar Sandra Rosella, ki je dejal, da je bila La Liga v lanski sezoni čudna: “Pred nekaj tedni sem počival, vendar pa če moram opisati našo predstavo v lanski sezoni La Lige, potem bi rekel, da je bila spektakularna in neverjetna zaradi števila zadetkov, ki smo jih dosegli in glede števila točk, ki smo jih dosegli. Ne verjamem, da je bilo kaj slabega za tem, ker bi bilo to neprimerno za predsednika Barcelone.”