X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju pred tekmo – Albiol

Raul Albiol optimistično pričakuje prvo tekmo po njegovem podaljšanju pogodbe z Real Madridom. Naj vas spomnimo, Raul bo ostal “merengue” do leta 2017. Branilec se zaveda, da je pomembno sezono začeti na prav način, saj lahko ekipa le tako ubrani naslov prvaka: “Pomembno je sezono začeti z zmago, predvsem če igraš na domačem igrišču. Razmišljati moramo zgolj o zmagi in treh točkah.”

Španski reprezentant je analiziral predsezono in pohvalil delo ekipe na pripravah v Ameriki, kjer je Real zmagal vse štiri pripravljalne tekme: “Menim, da je ekipa v dobri formi in da smo pripravljeni na uvodno tekmo sezone. Oddelali smo zelo dobro predsezono, treningi so bili zelo intenzivni. Igrali smo tekme, na katerih smo se šele dobro ogrevali, vendar smo kljub temu zmagali. Imeli smo malo časa, da pridemo v formo, saj se sezona začenja zelo hitro, razpored pa nam je na začetku sezone namenil zahtevne nasprotnike.”

Albiol se zaveda, da je za ekipo Reala odlična sezona, prav tako kot ve, da Real od ekipe zahteva nenehno izboljševanje: “Upamo, da se bomo borili za vse naslove in jih seveda tudi osvojili. Ekipa je predana in na vsaki tekmi se moramo boriti na isti način kot smo to počeli lani.”

Prvi nasprotnik Reala bo prenovljena ekipa Valencije, s trenerjem Pellegrinom na čelu. Albiol razume motiviranost njegove bivše ekipe in opozarja na nevarnost za Real: “Valencija na Bernabeu skoraj vedno odigra dobro. Predstavljam si, da bo ekipa “netopirjev” zelo motivirana, saj bo šlo za uvodno tekmo La Lige, nasprotnik pa bo Real Madrid. Morali se bomo zelo potruditi, osredotočiti in odigrati dobro tekmo pred našimi navijači. Njihov napad je nevaren, vendar sem mnenja, da smo z dobrim branjenjem celotne ekipe  in osredotočenostjo skozi vseh 90 minut, že na poti do zmage.”

Valencija se tudi v tej sezoni želi potegovati za visoka mesta v španski La Ligi: “Če bi moral izbrati ekipo, ki se bo v tej sezoni zraven Reala in Barcelone potegovala za naslov prvaka, bi izbral Valencijo. Sezona se šele začenja in nihče noče preveč zaostati za vodilnimi.”

Raul Albiol je nato spregovoril tudi o podaljšanju pogodbe z Realom: “Zelo sem zadovoljen. Podaljšanje pogodbe s klubom v katerem si srečen je zmeraj dobrodošlo in te motivira za nadaljnje delo. Upam, da bom tukaj ostal še mnogo let in dokazal, da se vodstvo ni zmotilo.”

Na koncu se je odlični Španec dotaknil še osvojitve Eura 2012: “Vsaka osvojitev naslova je čudovita, teh trenutkov se človek vedno spominja. Ne moreš izbrati med dvema Evropskima naslovoma in naslovom Svetovnega prvaka. Menim, da je reprezentanci Španije uspelo nekaj zgodovinskega. Vedno se bom spominjal teh trenutkov.”