X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

José Mourinho je spregovoril v novinarski sobi po remiju njegove ekipe z Valencijo: “Ko ne zmagaš vedno upaš na več in to je povsem normalno. Bila je tekma podobna lanski. Vedno si želiš zmagati. Ni tekme, ki si jo želiš remizirati in boš zadovoljen. Težko bi bilo izgubiti to tekmo, saj si nasprotnik ni ustvaril priložnosti za zadetek. Ampak vedno remiziraš tekme čez sezono. Tudi rani smo remizirali. Lani je bil Guaita tisti, ki je bil najboljši igralec na igrišču in letos je to bil Diego. Ne mislim, da smo odigrali odlično tekmo, vendar pa smo igrali dovolj dobro za zmago.”

Beli so imeli najlepše priložnosti za to, da bi dosegli še več golov, vendar pa niso našli načina kako pretvoriti vse te priložnosti v gole. “Vratar je bil najboljši igralec na igrišču. Zelo dobro in odločno je branil. Mogoče, če bi igrali nekoliko boljše, če bi igrali kot smo igrali v drugem polčasu, potem bi imeli več priložnosti. Mogoče, če je žoga šla v gol namesto v prečko, ampak v nogometu ne štejejo mogoči scenariji. Smo remizirali in to je točka za obe ekipi. Igrali smo dovolj dobro za zmago, vendar pa bi morali in znamo igrati boljše,” zagotavlja trener belega baleta.

“Lass je bil zelo dober v pripravah na novo sezono, nekoliko boljši kot ostali in zato smo mislili, da je pomembno, da imamo nekoga s to intenzivnostjo. Treniral je 15 dni dlje in ni igral s svojo reprezentanco ta teden. Khedira je igral v sredo in je igral težko tekmo, saj je njegova ekipa igrala le z 10 igralci, potem ko je bil njegov soigralec izključen. Igral je dobro. Z menjavami smo želeli tvegati za zmago in osvojitev vseh treh točk in lahko rečem, da so bile menjave dobre, saj je ekipa v zadnjih 30 minutah odigral boljši nogomet in imeli več priložnosti,” je povedal Mourinho po tekmi o predstavi Reala in predstavi, ki jo je pokazala njegova ekipa v drugem polčasu.

Di Maria je bil eden od igralcev, ki je bil zamenjan med tekmo in Mourinho je pojasnil njegovo zamenjavo. “On je malo utrujen. Igral je fantastično tekmo prejšnjo sredo, veliko je pretekel in v tem trenutku je težko za igralce, da igrajo več zaporednih tekem. Za njih bo veliko lažje tako igrati v novembru. Po pripravah pred sezono je imel krče v 60 minuti, kar ni normalno.” Glede zamenjave Pepeja je pojasnil: “Skrbelo me bo, če ne bo z njim vse v redu. Španski superpokal je tekma in nič več. Skrbi me za igralca.”

Tekma je bila odigrana ob visokih temperaturah, vendar pa trener Reala ne bi rekel, da je bila izbira igralcev narejena na podlagi tega: “Želeli smo si vročine med pripravami na sezono, ker smo vedeli, da je v Španiji vroče in da bomo morali igrati pri teh temperaturah. Igrali smo v Las Vegasu pri višjih temperaturah, v New Yorku in Philadelphiji na podobnih temperaturah in nismo trenirali v kaj veliko drugačnih temperaturah kot so bile današnje. Nočem, da bi iskal v tem izgovore. Res je, da so nižje temperature boljše za igranje, vendar pa mora vsakdo igrati v tej vročini. Ta odločitev, da se igra že ta teden je bila sprejeta že prej in je ne bom kritiziral,” je pojasnil Mourinho, ki je za konec konference dejal: “Nogometni trg je še odprt, vsakdo lahko pride ali zapusti klub, vendar pa sam ne govorim o igralcih iz drugih ekip,” je sklenil Mourinho.