X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-1 Valencia

photobucket.com

Tri mesece kasneje, po skoraj 100 dneh, se je La Liga vrnila na kultni stadion Santiago Bernabeu. Ob vrnitvi La Lige je Real Madrid prišel do remija proti Valenciji, čeprav je daleč boljši tekmec na igrišču. Beli so imeli skoraj 20 lepih priložnosti za zmago, 11 kotov in tudi čisto enajstmetrovko, ki pa jo sodnik Delgado Ferreiro ni dosodil. Gonzalo Higuain je popeljal bele v vodstvo, medtem ko je izenačil Jonas v zaključnih minutah prvega polčasa iz strela, ki se je na koncu tekme izkazal za edinega, ki so ga varovanci trenerja Pellegrina sprožili proti vratom Casillasa. V drugem polčasu so imeli beli vse več priložnosti za zadetek, vendar pa se je v vratih Valencije odlično izkazal vratar Alves, po strelu Higuaina z glavo pa se je gostom nasmehnila tudi sreča, saj je žoga zadela prečko. Začetek sezone je vedno težak, vendar pa je to ekipa Real Madrida, ista ekipa, ki je v prejšnji sezoni osvojila 100 točk in dosegla 121 golov, in ob tem pokazala še jasne znake ponosa in zmagovalne mentalitete.

S pritiskom v napadu in ravnotežjem na sredini igrišča je bil Real Madrid prvi, ki je sprožil dva strela proti golu nasprotnika v prvih petih minutah. Cristiano Ronaldo je prvi, ki je poskusil v drugi minuti in Di Maria je storila enako dve minuti kasneje, pred je Higuain popeljal bele v vodstvo. Argentinec je lepo sprejel odlično podajo rojaka Di Marie preko Valencijine obrambe, nato pa je v tretjem poskusu le premagala Alvesa in tako v 10. minuti dosegel prvi uradni gol Real Madrida v novi sezoni. Nič se ni spremenilo po zadetku. Real Madrid in Valencia sta si delila posest žoge, toda gostitelji so bili edini, ki so svojo posest kronali še s priložnostmi. Xabi Alonso je tako v 23. minuti poskusil s strelom od daleč, Özil je v 34. minuti slabo streljal z desno nogo, v 39. minuti pa je z volejem poskusil še Cristiano Ronaldo, vendar pa je ostalo pri minimalnem vodstvu Reala. Kljub temu pa je imel najlepšo priložnost za povišanje Coentrao. Po mojstrski podaji med Higuainom in CR7 je slednji zaposlil Fabia, ki je sam stekel proti gostujočemu vratarju, vendar pa je njegov strel Alves obranil in Real je tako prišel le do kota. Vse je zdelo, da bo Real Madrid odšel na odmor s prednostjo, toda smola je imela druge načrte in tri minute pred koncem prvega polčasa je Valencia izenačila. Tino Costa je izvajal prosti strel z leve strani, v kazenskem prostoru pa je bil z glavo uspešen Jonas. To je bil edini strel na vrata Casillasa ob tem pa sta nespretno posredovala tudi Iker Casillas in Pepe, ki sta se zaletela z glavama v zraku. Oba sta prejela močna udarca in čeprav je bil branilec tisti, ki jo je slabše, je Pepe vseeno do konca odigral prvi polčas s prevezo okrog glave, v drugem polčasu pa je nato namesto njega zaigral Raul Albiol.

Real Madrid je bil povsem dominantna ekipa v drugem polčasu. Beli so bili nevarni in Valencia se je le branila, občasno pa so poskusili celo presenetiti bele s protinapadom. Priložnosti Reala so si sledile in Mourinho je s pogumno potezo v igro poslal še dodatnega napadalca. Benzema je tako v 60. minuti prišel v igro namesto Lassa in od tistega trenutka naprej so imeli beli deset lepih priložnosti za zadetke svojega drugega gola. Higuain je tako imel še najlepšo priložnosti, vendar pa je mojstrski podaji Di Marie z glavo stresel prečko, potem ko je že premagal vratarja Alvesa v 65. minuti. Real Madrid je bil prisiljen vse sile usmeriti v napad. Özil je še enkrat poskusil v 66. minuti, vendar pa je bil Alves znova na pravem mestu, Benzema je pa je v 67. minuti zadela zunanji del vratnice. Tudi Di Maria je zahteval jasno enajstmetrovko. Argentinca je v kazenskem prostoru podrl nekdanji igralec Reala, Gago, pri čemer se je Di Maria poškodoval in je zato moral svoje mesto prepustiti Callejonu, ki bi lahko svoji ekipi prinesel zmago, vendar pa je njegov odličen strel z levo nogo v 82. minuti sijajno ustavil vratar Valencije. Vedno več priložnosti so imeli beli do zadnjega sodnikovega žvižga, da bi le prišli do zmage in ne do remija, potem ko so pokazali ponos in zmagovalno mentaliteto, vendar pa je ostalo pri delitvi točk.

Beli bodo nadaljevali s tekmami že v četrtek, ko bodo gostovali na Camp Nou pri Barceloni v prvi tekmi španskega superpokala.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Delgado Ferreiro
Real Madrid 1-1 Valencia
Higuain 10.; Jonas 42.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com