X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho: “Raje bi izgubil španski super pokal in osvojil ligo”

“Če bomo izgubili španski superpokal bo za nas večja motivacija za zmago v ligi. Mislim, da je najmanj pomembno tekmovanje od vseh štirih pokalov, katere bomo igrali v tej sezoni.”

Trener Real Madrida, Jose Mourinho, je dejal, da ne misli, da je španski superpokal, v katerem bo Real Madrid igral proti Barceloni v četrtek zvečer na Camp Nou, pokazatelj njegove ekipe za to sezono.

Mourinho je celo dejal: “Če to ne bo vplivalo na našo sezono, potem bi raje imel enak učinek kot lansko sezono. Raje bi izgubil superpokal in zmagal v ligi.”

Na novinarski konferenci je povedal: “Če izgubimo super pokal bo večja motivacija za nas, za zmago v ligi, vendar pa sam mislim, da je najmanj pomembno tekmovanje od vseh štirih pokalov, za katere se bomo potegovali v tej sezoni. Ne verjamem, da ima to tekmovanje kakršenkoli trajni učinek na sezono. Vendar vedno želimo zmagati v tem tekmovanju in prepričan sem, da naši nasprotniki prav tako. Ko igraš z vašim največjim tekmecem, nikoli ne želiš izgubiti, tudi v poletnem času ne. To tekmovanje želimo zmagati, ampak po mojem mnenju nima to tekmovanje nobenega vpliva na sezono.”

Portugalski trener je dodal, da Pepe, kateri je trčil in si poškodoval glavo, v nedeljo na tekmi ob remiju 1-1 Real Madrida z Valencio, ne bo mogel igrati v četrtek. “Pepe je želel igrati, vendar zdravniška ekipa in trenerji mislimo, da je nelogično, da bi ga tvegali za takšno tekmo, kot je ta. Čeprav hoče, ne bo igral.” Raul Albiol bo igral namesto Pepeja na Camp Nou, toda Mourinho je prepričan, da bo portugalski centralni branilec pripravljen in bo lahko igral “brez težav” naslednjo ligaško tekmo proti Getafe v gosteh, v nedeljo 26. avgusta.

Mourinho je tudi navedel, da ni imel nobenih težav z igralci, kateri so igrali prijateljske tekme za svojo reprezentanco: “Želimo imeti najboljše možne odnose z vsakim selektorjem. Mi ne pričakujemo nobenih posebnih privilegij od katerega koli selektorja, ker jih nikoli v preteklosti tudi nismo imeli. Mednarodne zveze se svobodno odločijo kje bodo igrale, proti katerim reprezentancam bodo igrali in trenerji se lahko sami odločijo, koga bodo poslali v igro. To ni odvisno od nas.”

O stanju ekipe je Mourinho dejal: “Ni vredno obžalovati (rezultat proti Valencii) ali iskati izgovore. Zavedamo se situacije. Vedeli smo, da bodo naši igralci utrujeni zaradi evropskega prvenstva in zaradi tega se ne bomo razburjali, to ni potrebno. Upamo, da se bo pripravljenost in forma naših igralcev izboljšala.” Mourinho je dodal, da ni imel besede v kateri klub naj bi šel Nuri Sahin, ki je menda tik pred vstopom k Arsenalu, vendar pa je dejal, da bi ga igranje v Premiership izboljšalo kot igralca in dodalo nekatere karakteristike k njegovi igri, katerih še nima. Madridski šef je rekel, da ne more komentirati, ali se bo Ricardo Carvalho pridružil QPR, ampak misli, da je malo verjetno, saj je centralni branilec Michael Dawson blizu prestopa k zahodnim Londončanom.

Mourinho je poskušal razložiti, kako je aprila Madridu uspelo premagati Barcelono z 2-1 na Camp Nou, kjer je Madrid prvič premagal svoje tekmece v 90tih minutah igre, v zadnjih štirih letih. “Lanski rezultat je prišel po mnogih podobnih igrah. Zadnji nekajkrat smo  v Barceloni dobro igrali in rezultat je bil vedno blizu. Remizirali smo 1-1 v Ligi prvakov, remizirali smo 2-2 v Copa del Rey, zmaga na zadnji tekmi torej ni bila nič neobičajnega. Toda nihče ne more napovedati, kaj se bo zgodilo.”

Mourinho je bil previden ob vprašanju, če bo Real Madrid zdaj prevladoval v nogometu in bodo imeli obdobje prevladovanja, kot jo je imela Barcelona v zadnjem času. Rekel je: “Ne vem, na Portugalskem ne morete reči, da prevladujete, razen če osvojiš 2 Ligi prvakov zapored. Nihče ni nikoli osvojil 2 Ligi prvakov zapored. Ni prevladovanja v Ligi prvakov.”

Ob koncu je Mourinho dodal, da ni mislil, da bi lahko bila Barcelona drugačna ekipa pod vodstvom Tito Vilanova. “Zame ime Barcelona še vedno isti slog kot vedno. So Barcelona in pika, niso Pepova Barcelona ali Titova Barcelona. Imajo enake igralce kot lani in isti slog nogometa. So ekipa napolnjena s kakovostjo, in napolnjena z veliko igralci in ne verjamem, da bo kaj drugače, kot je bilo prej.”

Prevedel: Mičo