X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

3-2: Castilla osvojila rezervni Clásico

Po 15ih letih sta se Castilla in Barcelona B ponovno soočila v Segundi. Ta tekma je izpolnila največja možna pričakovanja, na prvi tekmi belih doma v La Ligi Adelante, na stadionu Alfredo Di Stefano, kateri je bil poln skoraj v celoti z navijači, ki so prišli v podporo svoje ekipe in jih spodbujali do zmage. In tako so se stvari  izpeljale. Goli Juanfrana, Denisa in avtogol Sergia Gómeza so Katalonce obsodili na poraz in tako je Clásico dobil trener Castille Toril, kateri je zmagal svojo prvo tekmo v sezoni. Njihove misli so že preusmerjene proti naslednji tekmi v  Almeríi, kjer bodo beli poskušali dobiti svoje prve tri točke na gostovanju.

Castilla in Barcelona B sta edini dve rezervni ekipi, kateri igrata v drugi ligi v tej sezoni, ter sta se prvič po 15ih letih znova srečali na tej ravni. Napovedovalo se je, da bo dobra tekma za vse nogometne navdušence. Zgodovina je bila na strani Castille, saj je v zadnjih štirih srečanjih v Segundi, katere so odigrali v sezoni 1995/96 in 1996/97, končalo z zmagami za ekipo iz Madrida. Tako se je tudi začela prva domača tekma za Torilove igralce, ko so domači navdušenci zavreščali na stadionu Alfreda Di Stefana. Prvi gol so dosegli v 10. minuti. Fantastično podajo Alexa je lepo na prsih sprejel Juanfran, ki je premagal Oierja z veliko samozavestjo.

Beli so prevladovali na tekmi od tega trenutka dalje. V 14. minuti bi lahko po lepi podaji Juanfrana dosegli drugi zadetek, vendar pa je Denis zamudil lepo priložnost z glavo in zgrešil cilj za nekaj centimetrov. Toda levo krilo je uspelo zaključiti individualno akcijo v 24. minuti, ko je prišel z katalonskim vratarjem ena na ena in povedel na 2-0. Igra se je odvijala po željah igralcev Madrida, ki so bili navdušeni nad podporo njihovih navijačev, kateri so jih spodbujali do še boljše igre. V 31. minuti bi lahko Jesé zadel z desne strani, vendar je dobro posredoval nasprotni vratar. Gostje so komaj uspeli priti blizu gola na domači strani, priložnost je imel Lobato v 32. minuti, ko je bil njegov strel iz velike razdalje daleč od uspeha. In ko so Castillčani najmanj pričakovali, so Katalonci zmanjšali zaostanek z nesrečnim avtogolom Mejíasa v 38. minuti. Ob koncu polčasa bi lahko Denis še enkrat povečal vodstvo, vendar mu je to preprečil gostujoč vratar.

Po premoru so bili nameni Castille jasni; želijo zmagati svoj prvi Clásico. V 46. minuti, je v teku avtogol zadel Sergi Gómez, tako je bilo na semaforju 3-1, čeprav je Barcelona B protestirala proti stranskemu sodniku. Beli so imeli veliko prednost in na njih je bil domači pritisk. Gostje so videli, da zmanjkuje časa, vendar pa niso obupali. V 65. Minuti je imel Kiko Femenía lepo priložnost za 3-2, vendar je vratar belih uspešno ustavil strel. Barça B se je vrnila v igro v 69. Minuti, potem ko je Sergi Roberto dosegel gol iz kazenske točke, saj je bil njegov soigralec Balliu podrt v kazenskem polju. Castilla je nato bila pod velikim pritiskom, saj je njihova obramba odbila napade gostov in tako so igralci Torila prenesli vse pritiske Barcelone B, ki so končali tekmo z 10 igralci po izključitvi Sergia Gómeza.


Zaslužena zmaga igralcev Castille, ki so dobili svoje prve tri točke v sezoni nad svojimi večnimi tekmeci. Zmaga, ki pušča še slajši okus v ustih.

Prevedel: Mičo