X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

José Mourinho je včeraj spregovoril o naslednji tekmi belega baleta v španskem prvenstvu, ko bodo beli gostovali pri mestnem tekmecu, pri ekipi Getafe. “Videl sem samo tekmo proti Sevilli in mi je bila všeč. Nič novega zame. Všeč mi je trener in kako organizira svojo ekipo in ideje. Občudujem njegovo delo že odkar sem prišel v La Ligo. Zdi se, da gre za zelo dobro uravnoteženo ekipa v vseh pogledih. So dobro organizirani, se dobro branijo, so agresivni, dobro prihajajo v napad preko protinapadov, so močni ob prekinitvah, imajo zelo tehnično podkovano ekipo z veliko igralci, ki so skoraj vsi na isti ravni in imajo klop, ki je zelo dobro uravnotežena s prvo ekipo igralcev. Od mojega prihoda so tekme proti Getafam bile vedno težko, zato tudi ta ne bo nobena izjema.”

Mourinho se zaveda, da so vsi igralci navajeni in sposobni spremeniti svojo miselnost, da se soočijo z drugačnim tekmovanjem. “Ker minevajo leta igralci postanejo boljši pri igranju v tovrstnih situacijah. So vedno bolj in bolj navajeni igranja na zaporednih tekem in v različnih tekmovanjih. To velja tudi za Real Madrid. Najbolj pomembna tekma je tekma proti Getafam, prav tako pa je to tudi najpomembnejše tekmovanje, torej La Liga. Že v ponedeljek pa bo to superpokal. Sedaj moramo razmišljati le o La Ligi in o ekipi Getafe.” “Smo v redu ob upoštevajočem trenutku v katerem smo in ob dejstvu kakšne priprave pred sezono smo imeli, torej je za nami neprekinjen niz dela in z igralci, ki so prišli na treninge le dva dni pred začetkom La Lige, mislim, da je vse v redu.” je dejal še trener Reala glede stanja v ekipi.

Benzema in Higuain sta oba odigrala po eno uradno tekmo, tako člana prve postave. Trener Real Madrida je pojasnil merila glede kritik, ki jih je bil deležen zaradi določitve 11 igralcev, ki začnejo tekmo in poudaril njihovo združljivost na igrišču: “Ni gotovo, da bo vedno ena tekma za vsakega. Ko se bo potrebno odločiti, da en igralec igra in da drug ne, bo to zaradi nekakšnih določenih meril. Ne določam eno tekmo za vsakega, tako da je en srečen danes, drugi jutri. Kot trener je moja skrb fizična pripravljenost igralcev in če so ti utrujeni ne bodo prikazali enake predstave, pri tem pa tudi gledam kateri igralec se mi zdi najbolj primeren za tiste, ki so na igrišču … poskušam prebrati tekmo. Včasih mi to uspe uspešno in druge čase ne toliko. Ampak jaz bom poskušal slediti svojim merilom.”

Pepe je bil veliko presenečenje ob vrnitvi na treninge in portugalski trener je govoril o njem mogoč člen prve postave proti Getafam: “O tem se bomo odločili šele po treningu. Ko je nazadnje treniral nam je dal dober občutek, danes pa bom naredil enako in potem se bomo odločili.” Glede Fabia Coentraa in njegovih predstav pa je dejal: “Za mene je odigral odlično na zadnjih tekmah.”

Trg z igralci je še odprt in Mourinho je spregovoril o položaju ekip v tej fazi tekmovanja, ki še vedno nismo videli vseh prihodov in odhodov v ekipah. “Ne morem reči veliko povedati okoli tega. Trg se prepozno zaključi. To je dobro za vsakogar, ki že pred začetkom prvenstva ve kakšno bo njegovo moštvo. Smo že začeli igrati in obstaja še veliko stvari, ki se lahko spremenijo, ampak takšen je ta način in to moramo sprejeti. Edina stvar, ki se je spremenila v zadnjih dneh je situacija okoli Nurija in o tem kje bo igral to sezono. Vse ostalo še naprej ostaja kot je bilo.”

Trener Real Madrida je spregovoril tudi o prijemih v vsaki sezoni, ki se jih opravi v klubu in pohvalil športni in gospodarski model, ki mu beli sledijo. “Real Madrid je zelo dobro voden. Ima predsednika, ki je leta pred svojim časom v primerjavi z mnogimi drugimi, ki se ne zaveda le glede sedanjosti, temveč razmišlja predvsem o prihodnosti in gospodarski stabilnosti v klubu, ki ni naš, ampak pripada vsem Madridistam. Veliko razmišlja o stabilnosti kluba. Ko nekaj poskuša to storite tako, da ne porušili ravnovesja. Obstajajo prestopi, ki so lažje vodljivi, kot je ta z Nurijem in tako Real Madrid ve kaj počne in to počne zelo dobro.”

Morata je eden izmed mladih nogometašev in je del dinamike prve ekipe in trener Real Madrida je pojasnil njegov položaj in je pokazala, da bo v nedeljo na klopi Real Madrida proti Getafam. “Zanašam se na njem tako kot se zanašam na vse druge. On je igralec prvega moštva in ko Castilla prosi za njega, da igra za njih, bomo mi rekli da ali ne, odvisno od situacije. Za tekmo proti Villarealu nas niso prosili za njega, ampak za to tekmo pa so, čeprav  bo na klopi prve ekipe in ne bo na voljo za Castillo. Vendar pa smo analizirali stanje na tedenski osnovi. Če Castilla prosi za njega in da ga ne bomo uporabili, je to dobro za Castillo in dobro za njega, da bo lahko igra“, je priznal Mourinho.

“Mislim, da Kaka je v boljšem položaju kot sem sam, da bi govoril o njegovi prihodnosti. On ve bolje od mene, kaj on misli in kakšne so njegovi nameni. Kot trener za vse igralce Real Madrida se bom omejil na pridobivanje najboljše možne predstave iz vsakega posameznika. In če bo na koncu 1. septembra on tukaj in bo igral v sezoni 2012/13, potem ga bom spoštoval in poskusil iz njega dobiti čim boljše predstave. To je tisto kar smo naredili lani in nam je uspelo doseči stvari, ki so se izkazala za pomembne. Ker je bila vsaka točka, ki smo jih osvojili, zelo pomembna. Zato bom morali počakati do 31. avgust in če bo še vedno tukaj, bomo dobili najboljše možne predstave z njegove strani,” je dejal o vezistu Real Madrida.

Na vprašanje o prisotnosti mladih igralcev v prvi ekipi pa je José Mourinho dejal: “Več mladih igralcev kot imamo, boljše je. Več igralcev kot bo vzgojenih v Real Madridu, boljše bo. Vendar pa mi ni všeč način kako me vi sprašujete to vprašanje. Zadnjič mi je nekdo dejal, da mu je bilo všeč, ko so bili igralci vzgojeni, namesto da so bili samo kupljeni in ta človek je bil evropski prvak s štirimi zelo dobrimi mladimi igralci: Koeman, Romario, Stoichkov in Laudrup.” Da zaključimo, ko gre vprašanje o Modriću, je dejal: “Sam ne govorim o igralcih iz drugih ekip. Modrić je igralec Tottenhama in njegov trener bo govoril o njem,” je zaključil trener belega baleta.