X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Getafe 2-1 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je spodrsnilo na gostovanju proti ekipi Getafe (2-1), čeprav so bili beli boljši od svojega nasprotnika v prvem polčasu, v katerem bi lahko beli odšli v slačilnico z večjo prednostjo kot pa le z 0-1, potem ko je edini zadetek dosegel spet Gonzalo Higuain. Kljub temu pa belim ni uspelo zmagati tekme, saj so v drugem polčasu prejeli dva zadetka in sicer enega iz po prostem strelu in enega iz protinapada.

Prvo postavo belega baleta za tekmo poti Getafam so sestavljali tudi Marcelo, Lass, Di Maria in Higuain, ki niso začeli tekme španskega superpokala na Camp Nouu. Mourinho je v napadu skupaj postavil Pipito in Cristiana Ronalda, ki veljata sinonim za zadetke na tekmah proti Getafam. Domača ekipa, ki je bila okrepljena s kakovostnima igralcema, kot sta to Xavi Torresa ali Lafita, vedno igra z več naboja proti svojim sosedom. To pomeni, da sta si v prvih trenutkih tekme obe ekipi delili posest žoge, vendar pa je bil Real Madrid vseeno videti bolj nevarna ekipa v napadu. Strelu od daleč Ronalda v 3. minuti, ki je šel čez prečko vratarja Moye, je tri minute kasneje sledil že prvi sporni trenutek na tekmi. Xabi Alonso je podal globinsko žogo Higuainu, ki je bil zaustavljen s strani Abrahama v kazenskem prostoru, vendar pa je piščalka sodnika Péreza Lasa ostala nema. Po obdobju negotovosti je Real Madrid povsem prevzel vajeti igre v svoje roke in začel kazati hitrost ekipe. Lass je prevzela nadzor na sredini igrišča in zaustavil Xavi Torresa in Lafito ter kradel žoge nasprotniku. Gibanje Di Marie, ki igra na desnem krilu, je vseskozi predstavljalo grožnjo obrambi Getafam. V 16. minuti bi Özil lahko popeljal svojo ekipo v vodstvo, pote ko je odigral dvojno podajo z Ronaldom, toda njegov strel iz petih metrov je končal le v domači prečki. Real Madrid je prevladoval na srečanju in ekipa Getaf je vedno ob poskusil protinapadov naletela na obrambni zid, ki sta ga sestavljala Ramos in Albiol. Raul je ob tem pokazal, da je kos izzivu. Zadetek Reala je visel v zraku in obleganje domačih vrat je obrodilo sadove malo po polovici prvega polčasa. Na semaforju se je pisala 27. minuta srečanja, ko je Lass ukradel žogo na sredini in jo podal do Di Marie, ta pa je še enkrat več dokazal svojo odlično nogometno vizijo, saj je s filigransko natančno podajo zaposlil svojega Higuaina, ki se je otresel dveh domačih branilcev in premagal še vratarja Moyo za 0-1. Zadetek ni potešil lakote Real Madrida po zadetkih v preostalem delu prvega polčasa, niti ni spremenil miselnost domače ekipe. Varovanci Luisa Garcije so še naprej čakali na spodrsljaj Realovih igralcev, da bi sami prišli do priložnosti za zadetek. Posest žoge v korist Reala je vse povedala: 26% proti 74%, tako je bil Casillas bolj kot ne le gledalec v prvem polčasu. Najlepšo priložnost za Getafe je imel Abraham po strelu z glavo v 34. minuti. Pred odmorom bi Ronaldo lahko iz neposrednega prostega strela podvojili vodstvo kraljevega kluba, vendar pa je vratar domačih odbil njegov močan strel v kot.

Po odmoru so bili igralci Mourinha, ki so si zaslužil več sreče do te točke, presenečeni nad dvema potezama igralcev Getaf. Prvič je bilo to v 53. minuti, ko je Barrada podal iz prostega strela z desne, z glavo pa je močno ustrelil Valera, ki je premagal Casillasa. Getafe so tako izenačile s sploh prvim strelom na gol. Drugič pa so domači šokirali Real v 75. minuti, ko si je Colugna na sredini igrišča z roko pomagal ustaviti podajo Xavi Torresa, s tem je pretental Albiola in krenil v hiter proti napad. Nato je žogo spravil do Barrade, ta pa jo je z močnim strelom pospravil pod prečko vrat Casillasa za 2-1. Gostje so nato močno pritisnili in prihajali do kazenskega prostora domačih z lahkoto, vendar pa je manjkala pika na i, zadetek. Z Benzemajem, Callejonom in Morato, tremi menjavami Mourinha v drugem polčasu, ki so napadali skupaj s Cristianom Ronaldom in Higuainom, so še bolj pritisnili v napadu, vendar pa to ni bil njihov dan in zaradi pomanjkanja natančnosti jim ni uspelo priti do točk na stadionu Coliseum Alfonso Perez. Zaradi protestov s klopi je ob koncu tekme rdeči karton prejel Fabio Coentraoki je ostal na klopi za rezervne igralce.

Sedaj so ž vse misli usmerjene v sredo, ko bo na vrsti še povratna tekma španskega superpokala proti Barceloni, kjer bo Santiago Bernabeu znova odločilen za varovance Joseja Mourinha pri morebitni osvojitvi prvega naslova v sezoni.

Stadion: Coliseum Alfonso Perez (Madrid)
Sodnik: Miguel Angel Pérez Lasa
Getafe 2-1 Real Madrid
Valera 53., Barrada 75.; Higuain 27.
RK: Coentrao (Real Madrid)

Getafe: Moya, Valera, Abraham (50./Lopo), Alexis, Torres, Michel, Xavi Torres, Barrada (85./Lacana), Lafita, Diego Castro, Miku (70./Adrian Colugna).

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Raul Albiol, Marcelo (74./Callejon), Xabi Alonso, Diarra (59./Benzema), di Maria (80./Morata), Özil, Ronaldo, Higuain.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com